Dolar 34,2682
%0.05
Euro 37,3370
%-0.15
Altın 2.911,070
%-0.22
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metan Gazı faciası

Metan Gazı faciası

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yapan işçilerden 3'ü öldü, kurtarma çalışmaları sırasında gazdan etkilenen aralarında itfaiyecilerinde bulunduğu 4 kişi de hastanelik oldu

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 10:13
AYDIN- Yavansu Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait kanalizasyon terfi istasyonda ilaçlama yapmak için işçiler Veysel Turgut, Osman Sarı ve Adnan Özkaya çukura indi. Bir süre sonra içerideki metan gazından etkilenen ekip dışarı çıkmaya çalıştı. İşçilerden Osman Sarı tırmanırken dengesini kaybederek, ekip amiri Veysel Turgut da arkadaşını kurtarmaya çalışırken çukura düştü. İhbar üzerine Kuşadası itfaiye ekipleri olay yerine gidip kurtarma çalışması başlattı. İşçilerden Osman Sarı ve Adnan Özkaya çalışmalar sonucu kurtarıldı. Çukur içindeki suya düşen Veysel Turgut'u dışarı çıkarmak isteyen itfaiye erleri Hasan Harman Kaya ve Uğur Apaydın metan gazından etkilenerek içeride kaldı. 
AKUT DEVREDE
İtfaiye ekiplerinin de gazdan etkilenmesi üzerine Kuşadası Arama Kurtarma ekiplerinden yardım istendi. AKUT'un donanımlı ekibi metan gazından zehirlenenleri kısa sürede çukurdan çıkardı. Yaklaşık yarım saatlik çalışma sonunda Veysel Turgut'un cesedine ulaşıldı. Gazdan etkilenen 4 kişi Kuşadası Devlet Hasvtanesi'nde tedaviye alındı. Ölen Turgut'un cesedi de morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



İLAÇLAMA YAPILIRKEN

Gelişmeleri olay yerinden takip eden ve AKUT ekiplerine teşekkür eden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, "Maalesef ilaçlama ekip amiri Veysel Turgut'u kaybettik. Osman Sarı ise düşerken kafasını çarptığı için beyin sarsıntısı geçirdiğinden müşahade altında, sağlık durumu ağır. Metan gazından zehirlenen diğer arkadaşlar ise Kuşadası Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı" dedi.
HASTANEDE CAN VERDİ
Ağır yaralılardan Osman Sarı Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Uğur Apaydın ise Söke Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Osman Sarı saat 03.30, Uğur Apaydın saat 06.00 sıralarında hayatlarını kaybetti.

KUŞADASI’NDA METAN GAZI FACİASINDA ÖLÜ SAYISI 3’E ÇIKTI

İLK TÖREN EKİP AMİRİNE

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde, kanalizasyon terfi istasyonunda ilaçlama yaparken metan gazından zehirlenip hayatını kaybeden 3 kişiden ekip amiri 48 yaşındaki Veysel Turgut için Kuşadası Belediyesi hizmet binası önünde tören düzenlendi. Törene, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı CHP’li Esat Altungün, Turgut’un çalışma arkadaşları, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Veysel Turgut’un eşi Aşkın Turgut ile kızı Ceren Turgut’un feryatları yürek dağladı. Tabuttan uzaklaştırılmak istenen acılı eş, "Bırakın bir dakika, ben ona doya doya sarılamadım. Burada biraz sarılayım, vedalaşayım" dedi.

Başkan Altungün, Veysel Turgut’un 12 yıllık kadrolu elemanları olduğunu, yardımsever kişiliği ile tanındığını anlatırken, "Kuşadası olarak biz ona haklarımızı helal ettik" dedi. Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde toprağa verilmek üzere götürülen cenazeye eşlik edecek aile bireylerinin çok eski otomobille gideceğini fark eden çevredekilerin tepkisi üzerine, bir belediye yetkilisi aileye 4 araç tahsis ettiklerini, ancak ailenin bunu kabul etmediğini söyledi. 

(DHA)




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.