Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meteroloji'den İzmir'de fırtına uyarısı

Meteroloji'den İzmir'de fırtına uyarısı

İzmir Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kentte hızı karada 50-60 km, denizlerde ise 80-90 km'ye varan kuvvetli poyrazın, bugün ve yarın akşam saatlerine kadar fırtınaya dönüşeceği bildirildi. İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle iptal edilen vapur seferleri Güzelbahçe hattı hariç yeniden başladı. Ulaşıma fırtına engeli

  • Ege Postası
  • 26.09.2018 - 14:14

İzmir Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, bugün ve yarın akşam saatlerine kadar hem karada hem de denizde kuvvetli poyrazın fırtına boyutuna varacağını açıkladı. Açıklamaya göre, İzmir'de hızı karada 50-60 km, denizlerde ise 80-90 km'ye varan kuvvetli rüzgar, yarın akşamdan itibaren hızını kaybedecek. Rüzgarın kuvvetli esmesinden dolayı balıkçıları ve denizcilikle uğraşan vatandaşları denize çıkmamaları konusunda uyaran Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Ege Bölgesi hava sıcaklıklarında bir düşüş vardı. Rüzgarın fırtına boyutunda esmesi, hissedilen sıcaklığı daha da düşürüyor. Çanakkale ve Balıkesir'de yağış beklentisi var. Cuma günü için Aydın'ın kıyı kesimleri hariç, yağış beklenmiyor. Cuma günü Aydın'ın kıyı kesimlerinde yağış bekleniyor. Cuma akşamı geç saatlerde yağış, İzmir'e de uzanabilir. Rüzgarın perşembe akşamından itibaren hızını kaybetmesini bekliyoruz. İzmir için sıcaklıklar 24-25 derecelerde ve hafta boyunca da böyle devam edecek. Balıkesir ve Çanakkale'de sıcaklıklar 20 dereceye kadar düşecek. Vatandaşlar gribal enfeksiyonlara karşı daha dikkatli olmalı."

VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İzmir'de etkili olan fırtına nedeniyle yolcu ve arabalı vapur seferleri iptal edildi.

İzmir Denizcilik AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle vapur seferleri durduruldu.

Açıklamada, "Saat 19.00 itibarıyla araba vapuru seferlerimiz dahil tüm seferlerimiz geçici süreyle yapılamayacaktır." ifadesi kullanıldı.

VAPUR SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

İzmir Denizcilik AŞ'nin sosyal medya hesabındaki duyuruda, olumsuz hava ve deniz koşulları yüzünden ara verilen vapur seferlerinin, Güzelbahçe hattı hariç yeniden yapılmaya başlandığı açıklandı.

(DHA-AA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.