Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mevlana'nın torunları Mevlana Üniversitesi'nde buluştu

Mevlana'nın torunları Mevlana Üniversitesi'nde buluştu

Mevlana Üniversitesi Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi (MEVSAM), Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 785. yıldönümünde Hz. Mevlana'nın hayattaki torunlarını üniversitede bir araya getirdi. Çoğunluğu Çelebi soyadını taşıyan...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 16:28
Mevlana Üniversitesi Mevlana Sosyal Araştırmalar Merkezi (MEVSAM), Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 785. yıldönümünde Hz. Mevlana'nın hayattaki torunlarını üniversitede bir araya getirdi. Çoğunluğu Çelebi soyadını taşıyan ve Özal hükümetlerinde devlet bakanlığı yapmış Işın Çelebi ile Esin Çelebi Bayru başta olmak üzere Hz. Mevlana'nın 70 kadar torunu Mevlana Üniversitesi'nde buluştu. Türkiye'nin değişik illerinde hayatların sürdüren 7'den 77'ye Hz. Mevlana torunları uzun bir aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı.

Mevlana Üniversitesi, Hz. Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin yıldönümü dolayısıyla 'Hz. Mevlana’nın Torunları Mevlana Üniversitesi’nde Buluşuyor' adı altında geniş katılımlı bir program düzenledi. Hz. Mevlana’nın torunlarını Türkiye ve dünyanın dört bir yanından bir araya getirerek onları Konya’da ağırlamayı amaçlayan programa Hz. Mevlana’nın 70 kadar torunu katıldı. Üniversitenin Hekimoğlu Konferans Salonu’nda bir araya gelen torunlar, uzun bir aradan sonra böyle bir programla kendilerini bir araya getirdiği için üniversiteye teşekkür etti. MEVSAM Başkanı Doç. Dr. Şadi Aydın'ın koordine ettiği toplantıya katılan Hz. Mevlana'nın torunları, tanışma ve kaynaşma seromonisinin ardından duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Toplantıya katılan eski devlet bakanlarından Işın Çelebi, günümüz dünyasının büyük dedeleri Hz. Mevlana'nın dile getirdiği İslam'ın evrensel barış mesajına çok muhtaç olduğunu kaydetti. Çelebi, "Hz. Mevlana bugün yaşasaydı ülkemizde kardeş kavgasını sona erdirmeye ve barışı tesis etmeye yönelik çabaları canı gönülden desteklerdi. Türkiye'nin ve dünyanın barış ve huzura açlık çektiği bugün insanlık Hz. Mevlana’nın barış ve kardeşlik mesajına muhtaçtır." dedi.

Çelebi, Hz. Mevlana'nın torunları olarak onun mesajlarını dünyaya ve gelecek kuşaklara doğru ve eksiksiz aktarmak için işbirliği ve güç birliği yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

2–4 Mayıs tarihleri arasında Mevlana Üniversitesi’nde gerçekleşecek programa katılacak Hz. Mevlana’nın torunları, Mevlana Üniversitesi öğrencileriyle söyleşilerde bulunacak, üniversitede istişare toplantısı düzenleyecek. Mevlana Üniversitesi'nin misafirleri, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve yarın yapılacak olan temsili karşılama törenine katılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.