Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mevlana’da bilime yolculuk başladı

Mevlana’da bilime yolculuk başladı

Geleceğin bilim insanlarını yetiştiren Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, yeni dönem eğitimleri başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, öğrencilerin eğitimine destek kapsamında okul dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini amaçladıklarını söyledi

  • Ege Postası
  • 02.11.2014 - 11:14
İZMİR - Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde, 2014 yılı “Popüler Bilim Kulüpleri Güz Eğitimi” başladı. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki farklı grupta gerçekleşen eğitimlerde; astronomi, fizik, kimya, biyoloji, bilim tarihi ve felsefesi, fosil bilim, yenilenebilir enerji ve matematik etkinliklerini içeren atölye ve laboratuar çalışmaları ile belgesel gösterimleri yer alıyor.12-14 yaş grubuna yönelik düzenlenen eğitimden 250 öğrenci yararlanacak. Beş haftalık programlar hafta içi Salı-Perşembe veya Çarşamba-Cuma günleri, on haftalık programlar ise Cumartesi günleri gerçekleşiyor.
 
“Düşünen, araştıran ve sorgulayan bireyler yetiştirmek için eğitime büyük önem veriyoruz” diyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’ndeki eğitimlerle öğrencilerin okul dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini de amaçladıklarını söyledi.
 
Bornova Belediyesi’nin Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin eğitim, öğretim ve eğlence amaçlı etkinliklerinden; “2014 Bahar Dönemi Popüler Bilim Kulübü” etkinlikleri 30 Mayıs’ta tamamlanmıştı. Ardından yaz dönemi eğitim etkinlikleri kapsamında ilk ve orta okul öğrencilerine yönelik başlayan  “Yaz Bilim Kampları” ve  Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda  “Minderini Al Gel” sloganıyla ilk kez düzenlenen “Yaz Bilim Sohbetleri ve Teleskoplarla Gökyüzü Gösterimi” yoğun ilgi görmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.