Dolar 34,2678
%0.07
Euro 37,6220
%-0.04
Altın 2.887,180
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milletvekili Demir: Eğitimde tek tip adam yetiştirmeyeceğiz

Milletvekili Demir: Eğitimde tek tip adam yetiştirmeyeceğiz

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kavak ilçesinde gündemi değerlendirdi. Kavak programı kapsamında ilk önce AK Parti Kavak İlçe Başkanlığını ziyaret eden Demir, burada partililerle...

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 15:10
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Kavak ilçesinde gündemi değerlendirdi.

Kavak programı kapsamında ilk önce AK Parti Kavak İlçe Başkanlığını ziyaret eden Demir, burada partililerle bir araya geldi. Eğitimle ilgili konulara değinen Demir, "Eğitimde tek tip adam yetiştirmeyeceğiz. Kıyafeti şu, düşüncesi de şu olacak diye bir hedefimiz yok. Etnik kökeni, dünya görüşü ne olursa olsun her konuda insanlarımızı tercihlerinde serbest bırakacağız ve bu serbestlik çerçevesinde insanlarımızın istediği eğitimi almasına imkan sağlayacağız. Bu anlamda bugüne kadar ezilmiş, haksızlığa uğramış okullar var. Bunları da birer birer kaldıracağız." dedi.

"MECBURİ EĞİTİM DÖNEMİ ARTACAK"

Mecburi eğitim döneminin de artırılacağını belirten Milletvekili Demir, şimdiki mecburi eğitim anlayışıyla dünyaya yetişmenin zor olacağını vurguladı. Dünyanın hızla ilerlediğini, özellikle son 40 yılda ekonomi, teknoloji ve iletişimde büyük gelişmeler olduğunu kaydeden Cemal Yılmaz Demir, “Bunlara ülke olarak bizim yetişmemiz lazım. Hamdolsun son 10 yılda bu konuda ciddi mesafeler aldık. Bugün 165 üniversitemiz var, en küçük vilayet olsa dahi üniversitesi olmayan ilçemiz yok. Herkes okuyacak. Bir seçim döneminde MHP Genel Başkanı afiş astırmıştı, 'Üniversiteye giriş sınavsız olacak' diye. Onların döneminde üniversiteye müracaat eden 6 veya 7 öğrenciden 1 tanesi girebiliyordu. Şimdi üniversiteye müracaat edip örgün veya yaygın okuyamayan öğrencimiz yok." diye konuştu.

"DEVLET KİMSEYLE PAZARLIK ETMEZ"

Terör konusuna da değinen Milletvekili Demir, son 5 aydır şehit cenazesi gelmediğine dikkati çekerek, "Bizim aradığımız da bu. Şehit cenazesi olmasın, anaların gözyaşı dinsin, kan akmasın, vatandaşlarımız ülkenin her tarafında rahatça gezebilsin, bizim aradığımız bu. Bakın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde son 3 ayda iş başvuruları yüzde 600 arttı. İşadamları yatırım başvurularında bulunuyor. Bu ne güzel mutluluk. Bunlar yapılıyor, buna destek verecekleri, bunlardan memnuniyet duyacakları halde, 'Ülkeyi kime sattın, ne karşılığı sattın' diyorlar. Devlet kimseyle pazarlık etmez. Hele ki AK Parti kimseye taviz vermez. Şunu bilin ki biz terörle son 1,5 yıldır dağlarda, mağaralarda, şehirde kırsalda yaptığımız mücadelenin neticesinde bu şartlara razı oldular." dedi.

"ASLA TOLERANSLI DAVRANILMAMALI"

CHP’nin yayın organı Halk TV ile İşçi Partisi'nin yayın organı Ulusal TV’nin son birkaç gün içinde yaptığı yayınların ibret verici olduğuna dikkati çeken Milletvekili Demir, şunları söyledi: "Milleti isyana teşvik eden, yakmaya, yıkmaya davet eden, birilerin ölmesini temenni eden kişiler ekranda cirit atıyor. Bunun adı da vatanseverlik oluyor. İktidarımızı 'Ülkeyi satıyor, bölüyor' diye insafsızca eleştirenler bugün ülkeyi ateşe atma çabası içerisindeler. Gelinen noktada marjinal grupların eylemine asla müsamaha gösterilmemelidir. Devleti yıkmaya, ülkeyi karıştırmaya, anarşizmi ve terörizmi tırmandırmaya yönelik bu hareketlere asla ve asla toleranslı davranılmamalıdır."

ESNAF VE FABRİKALARI GEZDİ

Demir, partideki programın ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Esnafın talep ve sorunlarını dinleyen Demir, ilçedeki bazı okullarda da incelemeler yaparak öğrencilerle bir araya geldi. Programı kapsamında Kavak OSB'ye de geçen Demir, burada üretim yapan bazı fabrikaları ziyaret etti. Yatırımcılardan bilgiler alan Demir, üretilen ürünleri inceledi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e programlarında AK Parti Kavak İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile partililer eşlik etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.