Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli Eğitim Bakanı Avcı, ilk resmi yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Bakanı Avcı, ilk resmi yurtdışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiriyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirdi. Avcı, bu sabah KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. Avcı ile Eroğlu, Türkiye ile KKTC arasındaki eğitim diyaloğunun önemine değindi....

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 11:45
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ilk resmi yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştirdi. Avcı, bu sabah KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. Avcı ile Eroğlu, Türkiye ile KKTC arasındaki eğitim diyaloğunun önemine değindi.

Derviş Eroğlu, Avcı'yı kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye'de eğitim bakanlığı yapmanın ne kadar zor olduğunu tahmin ettiğini ifade etti. Eğitim konusu ile Türkiye hükümetleri ve bizim hükümetlerimiz çok samimi diyalog içerisinde olmuşlardır." diyen Eroğlu, Türkiye'yle bu alanda diyaloğun ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olduğunu kaydetti. Avcı'nın kendilerini ziyaretinden dolayı mutluluğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, Avcı'nın eğitim konusundaki tecrübelerinden yararlanacaklarını belirtti.

İlke resmi ziyaretini KKTC’ye yapıyor olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu aktaran Nabi Avcı da, "Sizin de buyurduğunuz gibi KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerden en ağır birisini eğitim sektörü oluşturuyor. Kıbrıs öteden beri eğitime verdiği önemle tebarüz etmiş bir ülke. Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler ve eğitimin işgal ettiği ağırlığa mütenasip olarak inşallah bundan sonra ilişkilerimiz çok daha derinleşerek sürecektir." şeklinde konuştu. Türkiye’de eğitim sisteminde ciddi reformlar gerçekleştiğine vurgu yapan Avcı, "Hem müfredat açısından hem de eğitim teknolojileri açısından. Dünyanın en büyük teknolojileri projelerinden olan Fatih Projesi bildiğiniz gibi başlattık. Konu ile ilgili olarak zaten Kıbrıs’taki okullarla da yakın işbirliği içerisindeyiz." dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.