Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli Eğitim’den memnuniyet anketi

Milli Eğitim’den memnuniyet anketi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından memnuniyet anketi düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, ilk defa toplumun eğitim algı düzeylerini görmek için düzenledikleri anketin sonuçlarını açıkladı....

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 15:36
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından memnuniyet anketi düzenlendi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, ilk defa toplumun eğitim algı düzeylerini görmek için düzenledikleri anketin sonuçlarını açıkladı.

Kılıç, yazılı açıklamasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce verimliliğin artırılması ve şeffaflığın sağlanması için kurumsal performansın ölçülmesini sağlayacak çalışmalar başlatıldığını belirtti. Bu çalışmaların ilk basamağında çalışan, öğrenci, velilerin ve toplum üzerindeki algı düzeylerini belirlemek için anket çalışması yapıldığını belirten Kılıç, “Anketler 139 okulumuzda uygulanarak 15.050 kişiye ulaşılmıştır. 6.283 öğrenci, 4.730 veli, 1.544 öğretmen ve okul paydaşlarından 2.493 kişi bu çalışma içinde yer almışlardır. Yapılan çalışmanın analiz sonuçları şöyledir: Toplum memnuniyeti ortalaması 5 üzerinden 4.20 (Çok iyi).
Öğrenci memnuniyeti ortalaması 5 üzerinden 4.13 (Çok iyi).
Veli memnuniyeti ortalaması 5 üzerinden 4.02 (Çok iyi).
Çalışan memnuniyeti ortalaması 5 üzerinden 3.98 (İyi)." şeklinde bilgi verdi.

Bu dört alandaki anketler sonucu ilçenin memnuniyet algı ortalamasının “4.08 çok iyi” olarak belirlendiğini ifade eden Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "İlçemizde gelecek yıl için her dört alanda hedefler oluşturulacaktır. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için çalışmalar yapılacaktır. Çıkan sonuçlara bağlı olarak, her okul kendi içinde iyileşmeye açık alanlarını belirleyerek iyileştirme ekipleri kurarak çalışmalar yapacaklardır. Bu çalışmayla ilçemizdeki okullar bir yönüyle kendilerini görme imkanına sahip olmuş ve check-up işleminden geçmişlerdir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullardan gelen tüm algı sonuçlarını ve raporları değerlendirerek veri bankası oluşturmuştur. Bu veriler okul ve kurumların yol haritalarını oluşturacak ve bundan sonraki yıllarda okulların yapacakları çalışmalara ışık tutacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.