Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Milli servet böyle çürüyor

Milli servet böyle çürüyor

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin açılmasıyla birlikte kapısına kilit vurulan eski Karşıyaka Devlet Hastanesi kaderine terk edildi. Atıl durumda kalan eski tesisin hali adeta görenlerin içini acıtıyor. Karşıyaka'da üzen manzara

  • Ege Postası
  • 27.01.2017 - 09:48

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz Mayıs ayında 517 yataklı tam donanımlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin hizmete girmesinin ardından hasta kabulüne kapatılan ve yeni tesise taşınan Karşıyaka'nın eski hastanesi hurdalığa döndü.

YENİ HASTANE YAPILACAKTI, KADERİNE TERK EDİLDİ

21 Mayıs 2016'da Çiğli'ye taşınan 242 yataklı eski Karşıyaka Devlet Hastanesi boşaltıldıktan sonra adeta hayalet binaya döndü. Eski Çiğli Devlet Hastanesi ile birlikte kapatılan ve içerisinde acil servis ile çok sayıda ünite bulunan İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yıkılıp yerine yeni modern bir tesis yapılacağı sözü verilen Karşıyaka'daki eski sağlık tesisi aradan aylar geçmesine rağmen kaderine terk edildi.

HURDALIĞA DÖNDÜ

Öneki gün görevliler tarafından binada başlatılan temizlik çalışmalarının ardından binadaki eski malzeme ve hurdalar tesisin bahçesine yığılmaya başlanırken, sahipsiz kalan binanın güvenliği ile ilgili yeni sıkıntılar da kapıya dayandı. Tedavi için Çiğli'ye gitmek zorunda kalan Karşıyakalı vatandaşların şikayetlerine konu olan taşınma sürecinin ardından atıl durumda kalan eski hastane binasında hiçbir çalışma yapılmaması milyonlarca lira harcanarak inşa edilen yatırımın da çöplüğe dönmesine yol açtı.

ESNAF VE VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ

Hastane çevresinde iş yapan esnaf, gece saatlerinde bina çevresinde hurdacıların ve kimliği belirsiz kişilerin cirit attığını söyleyerek, milli servete sahip çıkılmasını ve gereken güvenlik tedbirlerinin yerine getirilmesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.