Dolar 34,2535
%0.04
Euro 37,5985
%-0.09
Altın 2.911,620
%-0.34
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'da hayatını kaybedenler için Elazığ'da cenaze namazı kılındı

Mısır'da hayatını kaybedenler için Elazığ'da cenaze namazı kılındı

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanının askeri darbe ile indirilmesini protesto edenlere asker ve polisin ateş açması Elazığ'da kınandı. Saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Elazığ İzzet Paşa Camii avlusunda...

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 02:20
Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanının askeri darbe ile indirilmesini protesto edenlere asker ve polisin ateş açması Elazığ'da kınandı. Saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Elazığ İzzet Paşa Camii avlusunda teravih namazından sonra bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri Mısır’da meydana gelen olayları protesto etti. AGD Dernek Başkanı Koca burada yaptığı açıklamada, “Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır’da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır Ordusu, Mısır halkına karşı çok daha şiddetli saldırılara başlamıştır.” dedi.

Başta Adeviye Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırıldığını ifade eden Koca, “Dün itibari ile Rabiatü’l-Adeviyye meydanında yüzün üzerinde kardeşimiz şehit edilmiştir. Beş bin civarında yaralı vardır. Meydandaki sahra hastanesi yetersiz kalmıştır. Adeviye Camii şehitlerle ve yaralılarla dolmuştur. Gönüllü doktorlar yardım çağrısı yapmaktadırlar, ancak asker ve polis yaralıların bulunduğu bölgeye tıbbı malzeme girişine izin vermemektedir. Bu durum bir insanlık suçudur, kabul edilemez bir uygulamadır” diye konuştu.

Koca, “Mısır halkının iş başına getirdiği seçilmiş meşru yönetimi halk iradesine karşı çevirdikleri namlularla iktidardan uzaklaştırmaya çalışan darbeciler, halkın seçtiği idarecilere sahip çıkması karşısında şaşırmışlar ve bu sefer namluyu bizzat halka çevirmişlerdir” dedi.

Mısır ordusunun tüm dünyanın gözleri önünde kendi halkına karşı bir katliama giriştiğini ve halkına kurşun sıkmaktan çekinmeyen bir zihniyetin Mısır’a hizmet etmesi, Mısır’ı yönetmesi ya da Mısır’ı temsil etmesinin söz konusu olmadığını belirten Koca, kendi halkına kurşun sıkan Mısır ordusunun bir terör örgütünden farkı olmadığını ve bu terör örgütünün başındaki General Sisi’nin sadece bir darbeci değil aynı zamanda eli kanlı bir cani olduğunu kaydetti.

Mısır’da yaşanılan bu sürecin Büyük Ortadoğu Projesi’nin işletilmeye çalışılması olduğunun altını çizen Koca, “General Sisi ve beraberindeki darbe yönetimi işgalci İsrail’in çıkarlarını gözeterek hareket etmektedirler. Sözde Mısır Ordusu ırkçı emperyalizmin ve Siyonizmin taşeronluğunu yapmaktadır. İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen Batı, bu darbeyi alenen desteklemektedir. Barışçıl gösteri yaparak beyan ettikleri iradenin ardında duran Mısır halkına karşı uygulanan şiddet Batılı demokrasileri hiç de rahatsız etmemektedir. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin tutumu kronik bir ikiyüzlülüğe ve çifte standarda bizleri tekrardan şahit yapmıştır” diye konuştu.

Düzenlenen basın açıklaması sonrası katliamda yaşamını yitirenler için gıyabında cenaze namazı kılan dernek üyeleri daha sonra sessizce dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.