Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'daki Müslüman katliamına STK'lardan tepki

Mısır'daki Müslüman katliamına STK'lardan tepki

Mısır’da darbeye karşı dik duruş sergileyen Müslümanlara yönelik katliama sessiz kalmayan Samsun’da çok sayıda sivil toplum örgütü, cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazında biraraya gelip protesto eylemi düzenledi. Katliamlarda...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 15:39
Mısır’da darbeye karşı dik duruş sergileyen Müslümanlara yönelik katliama sessiz kalmayan Samsun’da çok sayıda sivil toplum örgütü, cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazında biraraya gelip protesto eylemi düzenledi. Katliamlarda şehit olan Müslümanlar için dua yapılırken ‘Firavun Sisi’ pankartları ayaklar altına alınıp çiğnendi. Bir vatandaş ise çakı bıçağını çıkarıp El Sisi’nin gözlerini oldu. Gözyaşlarının sel olduğu eylem, olaysız şekilde sona erdi.

Samsun Büyük Camii, cuma namazı sonrası önemli bir eyleme ev sahipliği yaptı. Memur-Sen, Dost-Der, Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Alperen Ocakları, Uhde Derneği, SİYAH, Hizmet İş Sendikası, Öğder, İlim Yayma Vakfı, MÜSİAD, Uluslararası Öğrenci Derneği, ASKON başta olmak üzere 20 sivil toplum örgütü yönetici ve üyeleri, Mısır’daki Müslüman katliamlarına karşı protesto eylemi gerçekleştirdi.

Cami cemaatinin ve bayanların de destek verdiği eylemde Mısır’ın darbeci Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi firavun ilan edilip, devrik Cumhurbaşkanı Mursi’ye destek verildi. ‘Ne BM ne ABD, Ne Obama Ne Sisi, Allah ve Dualarımız Seninle Mursi’ posterlerinin yer aldığı eylemde pankartlar, katılımcıların duygularını net şekilde ortaya koydu. Müslümanların kardeş olduğunun vurgulandığı eylemde zulme karşı tek yumruk olunması çağrısı yapıldı.

Katılımın yoğun olduğu eylemde basın açıklamasını yapan Samsun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (Samim-Der) Başkanı Abdülkadir Yeşil, ‘‘Mısır’ın son firavunu Sisi ve ordusu tarafından fütursuzca işlenen bu katliama dünya sessiz kalıyor, anlamak mümkün değil. 4 bin 500’e yakın şehit, 10 binden fazla yaralı var. Darbeci Sisi ve gayri meşru hükümeti bu kanların içinde boğulacak. Zalim firavun ordusu bunun hesabını er geç verecektir. 'Zalimler için yaşasın cehennem' diyoruz.” dedi.

DÜNYA 3 MAYMUNU OYNUYOR

ABD, AB, Rusya, Japonya ve Çin gibi ülkelerin 3 maymunu oynamaya devam ettiğini söyleyen Samim-Der Başkanı Yeşil, “Siyonist İsrail, Büyük İsrail Planı’nı adım adım uyguluyor. İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan Hizbullah’ı ise olaylardan habersiz şekilde sessiz sedasız bu katliama seyirci kalıyor. Bu arada İslam Konferansı Teşkilatı, kınamaktan başka ne yapmayı düşünüyor. Katar, Suudi Arabistan, B.A.E gibi petrol gelirlerini son Firavun El Sisi’ye aktaran işbirlikçi liderler, sonunuz Kaddafi, Saddam ve Mübarek gibi olmak için az kaldı. Cehenneme sürükleniyorsunuz. Mısır şehitlerinin kanlarında boğulacaksınız.” sözlerini sarf etti.

HÜKÜMETE YAPTIRIM ÇAĞRISI

AK Parti Hükümeti’ne de seslenen Yeşil, “Buradan ülkemiz yöneticilerine sesleniyoruz. Yaşanılan su süreçte başta ABD, AB ve İsrail olmak üzere ikiyüzlü davranan tüm odaklarla ilişkinizi gözden geçiriniz. Türkiye Hükümeti’nden Mısır’ın darbeci yönetimine karşı sözde kalmayan yaptırımlar bekliyoruz. Kınamanın ve eleştirmenin karşılığı olmadığını görüyoruz. Batı ile yürünen yolun dipsiz bir kuyu olduğunun farkına varın diyoruz. Yine buradan ülkemiz halkına, Dünya Müslümanlarına sesleniyoruz. Tek çare İslam Birliği’dir.” şeklinde konuştu.

BELEDİYE FESTİVALİ SONLANDIRSIN

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne de tepki gösteren Abdulkadir Yeşil, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı’na da sesleniyoruz. Mısırlı kardeşlerimizin acısı yüreğimizde iken bu dans festivalinin devam etmesi insanların canını acıtıyor. Buna derhal son verilmelidir.” ifadelerini kullandı.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.