Dolar 34,2770
%0.32
Euro 37,4702
%-0.14
Altın 2.905,180
%0.55
Bist-100 8.964,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır’da askerler Mursi taraftarlarına ateş açtı: 35 ölü

Mısır’da askerler Mursi taraftarlarına ateş açtı: 35 ölü

Mısır’ın başkenti Kahire’de askerlerin devrik lider Muhammed Mursi taraftarlarına ateş açması sonucu 35 kişinin öldüğü bildirildi. Olay, Mursi’nin tutulduğu askeri binanın önünde yaşandı. Mısır Sağlık Bakanlığı, Mursi’nin...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 10:16
Mısır’ın başkenti Kahire’de askerlerin devrik lider Muhammed Mursi taraftarlarına ateş açması sonucu 35 kişinin öldüğü bildirildi. Olay, Mursi’nin tutulduğu askeri binanın önünde yaşandı.

Mısır Sağlık Bakanlığı, Mursi’nin tutulduğu Cumhuriyet Muhafızları binası önünde yaşanan olayda 35 kişinin öldüğünü açıkladı.

Mısır ordusu ise “terörist grubun” binaya girmeye çalıştığını iddia ederken, bir subayın öldüğünü bildirdi. İsmini açıklamak istemeyen askeri yetkili ise Mursi taraftarlarının binaya girmeye çalışırken silahlı kişilerin gruba ateş ettiğini söyledi.

Bu arada Nur Partisi, bugün sabah Kahire’de yaşanan “katliam” sonrası, yeni hükümeti kurma görüşmelerinden çekildiğini açıkladı.

Mısır eski cumhurbaşkanı adaylarından Abdülmünim Ebu'l Futuh da bu sabahki olaydan sonra Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’a istifa etme çağrısı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.