Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Motosiklet kazasında ölen gencin organları can oldu

Motosiklet kazasında ölen gencin organları can oldu

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde motosikletiyle kaza geçiren 28 yaşındaki Mehmet Görgen, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Hastane yönetimi, gencin ailesini organlarını bağışlaması konusunda ikna etti. Alınan organlar ve kornealarıyla 7 hastaya yaşam umudu oldu.

  • Ege Postası
  • 28.02.2013 - 13:58

Manisa - Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde kalp krizinden vefat eden üniversitesi öğrencisi Refiye Karaaslan'ın organlarının vasiyeti üzerine bağışlanmasının ardından, bir organ nakli haberi de Muğla'nın Milas İlçesi'nden geldi. Milas'a bağlı Akyol Köyü'nde oturan ve bir balık paketleme fabrikasında işçi olarak çalışan Mehmet Görgen kullandığı motosikletle, 23 Şubat Cumartesi günü Milas-Bodrum Karayolu Ekinambarı Köyü kavşağında kaza geçirdi. 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ağır yaralı olarak 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Görgen, yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için Bodrum'da bulunan özel bir hastaneye sevk edildi. 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yer açılmasının ardından Görgen, 25 Şubat Pazartesi günü Milas'a getirildi.

Yaşam destek ünitesine bağlanan Görgen'in dün beyin ölümü gerçekleşti. Acı haberin doktorlar tarafından aileye bildirilmesinin ardından 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi görevlileri, anne Nurten Görgen ve kardeşi Ufuk Görgen'e organ bağışı önerisinde bulundu. Aile bireylerinin ikna edilmesiyle Mehmet Görgen'in kalp, böbrek, karaciğer ve kornealarının alınması için çalışma başlatıldı. Ege Bölgesi İzmir Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi tarafından yönlendirilen sağlık ekipleri Milas'a gelerek, gece geç saatlere kadar süren operasyonla organları aldı. Kalp Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, karaciğer iki kişiye nakledilmek üzere İzmir Kent Hastanesi'ne, iki böbrek İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve kornealar da iki kişiye nakledilmek üzere İstanbul Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

"HAYIRLARA VESİLE OLUR"


Organların alınışı sırasında hastanede bulunan Mehmet Görgen'in kardeşi Ufuk Görgen, "Ağabeyimin ölüm haberini aldıktan sonra çok üzüldük. Hastane yetkilileri daha sonra ağabeyimin organlarını bağışlayabileceğimizi hatırlatarak, ülkemizde organ bağışı bekleyen kişiler olduğunu söylediler. Her insanın başına kaza veya hastalık gelebilir. Bizlerin başına üzücü bir kaza geldi. İnşallah organlar başkalarında hayırlara vesile olur" dedi.

ÖRNEK DAVRANIŞ


75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Gençaslan, ailenin bağış önerilerini kabul etmelerinin ardından hızla işlemlere başlandığını belirterek, "Koordineli bir çalışma ile ekipler hastanemize ulaştılar ve organları aldılar" dedi. Yapılan organ bağışının Milas'a örnek olması gerektiğini dile getiren Uzm. Dr. Gençaslan, "İnsanların yaşamlarını kaybetmelerini istemeyiz ama kaza gibi üzücü olayların ardından, sağlık durumları iyi olmayan yurttaşların yeniden sağlıklı bir yaşama kavuşması için organ bağışı şart. Milas'ta organ bağışının devamının gelmesini bekliyoruz" dedi.

Görgen'in cenazesi bugün öğle namazından sonra Akyol Köyü'nde toprağa verilecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.