Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mucize! Depremden 80 saat sonra kurtarıldı

Mucize! Depremden 80 saat sonra kurtarıldı

Kahramanmaraş 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katılan Burdur İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, depremin 80. saatinde AFAD, UMKE ve Çanakkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelleriyle birlikte 2 yaşındaki bir bebeği enkaz altından sağ olarak çıkardı.

  • Ege Postası
  • 09.02.2023 - 15:14
  • Güncelleme: 10.02.2023 - 15:56

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından bölgeye giderek arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, AFAD, UMKE ve Çanakkale 112 Acil Sağlık Hizmetleri personelleriyle, Hatay Odabaşı Mahallesi’nde depremin 80. saatinde mucize yaşattı. Ekipler bugün, adının Mehmet T. olduğu öğrenilen 2 yaşındaki bebeği uzun süren kurtarma çalışmaları sonrasında enkaz altından sağ olarak çıkarmayı başardı. Olay yerinde ilk müdahalenin yapıldığı Mehmet bebek, Hatay Sahra Hastanesi’ne nakledildi.

Genel durumunun iyi ve bilinci açık olan Mehmet bebeğin tedavisine Sahra Hastanesinde devam edildiği öğrenildi.

MANSUR YAVAŞ: “DEPREMİN 81. SAATİNDE 1 YAŞINDA RAHAF’I VE ANNESİ ELA’YI KURTARMAYI BAŞARDIK”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına destek veren ABB ekipleri, depremin 81’inci saatinde 1 yaşındaki bir bebek ile annesini enkazdan sağ olarak çıkardı. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı , kurtarma anını sosyal medya hesapları üzerinden, “Depremin 81. saatinde 1 yaşında Rahaf’ı ve annesi Ela’yı kurtarmayı başardık. Sahadaki tüm kurtarma ekiplerinin o mübarek elleri dert görmesin” notuyla paylaştı. 

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, DEPREMİN 80’İNCİ SAATİNDE ANNE VE 3 ÇOCUĞU KURTARILDI

Deprem felaketinin 4. gününde bölgeden umutları yeşerten görüntüler gelmeye devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, depremden 80 saat sonra Hatay’da General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde enkazın altından anne ve 1, 8 ve 12 yaşlarındaki üç çocuğunu sağ olarak çıkardı. 

Antalya Büyükşehir İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri, ilk olarak 12 yaşındaki Mahir’i enkazdan çıkardı. Mahir’in ardından ekipler bu kez 8 yaşındaki kardeşi Hilal’i de enkazdan sağ olarak kurtardı. Sedyeye alınan iki kardeş, boyunlukları takılarak hastaneye götürülürken, büyük sevinç yaşandı. 

Ekipler, Mahir ve Hilal’in ardından 81’inci saatte enkaz altındaki 1 yaşındaki kardeşleri Rami’yi de kurtardı. Rami, enkaz altından alkışlar eşliğinde çıkarıldı. İtfaiye erleri 3 kardeşin enkaz altındaki anneleri Arya’yı da kurtarmak için yoğun bir çalışma yürüttü. Anne Arya da 40 dakika süren bir uğraşın ardından sağ olarak kurtarılarak enkazdan çıkarıldı.

MERSİN İTFAİYESİ, HATAY'DA ENKAZDAN 85 SAAT SONRA 2 KİŞİYİ SAĞ OLARAK ÇIKARDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Hatay Antakya’da sürdürdükleri arama kurtarma çalışmalarında 85’inci saatin içindeyken 2 kişiyi enkazdan sağ olarak çıkardı. 

MALATYA'DA 85 SAAT SONRA İKİ KİŞİ DAHA POYRAZ KÖPEK SAYESİNDE ENKAZDAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Malatya Zapcıoğlu Caddesi’ndeki 7 katlı Yetiş Apartmanı enkazından 85 saat sonra 14 yaşındaki Beyza Yetiş ve 16 yaşındaki Abdülhalim Reşvani, Poyraz isimli arama kurtarma köpeği sayesinde sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve Türkiye'nin 10 ilinde yıkıma neden olan 6 Şubat’taki iki ayrı depremin ardından Malatya’da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 14 yaşındaki Beyza Yetiş ve 16 yaşındaki Abdülhalim Reşvani, Polisevine 350 metre yakındaki Yetiş Apartmanı enkazından, yapılan arama kurtarma çalışmaları sırasında AFAD Van ekiplerinin Poyraz isimli eğitimli köpeği tarafından yerleri tespit edilerek, Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri ile birlikte sağ olarak kurtarıldı.

MALATYA’DA, 5 YAŞINDAKİ FURKAN VE 11 YAŞINDAKİ DOĞUKAN KARDEŞLER ENKAZDAN KURTARILDI

Depremin ardından Malatya'da arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Zaviye Mahallesi’ndeki Tevfik Temelli Caddesi üzerinde bulunan Özpolatlar Apartmanı depremde yıkıldı. Altı kişilik bir aile enkaz altında kaldı. İki kardeş, 5 yaşındaki Furkan ve 11 yaşındaki Doğukan bugün enkazdan kurtarıldı. Kardeşlerin babaanneleri de salı günü, sağ olarak enkazdan çıkarılmıştı. Kardeşlerin anneleri, babaları ve halalarının ise hala enkaz altında oldukları öğrenildi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ, HATAY'DA 84’ÜNCÜ SAATTE 21 YAŞINDAKİ FUAT ÇAMBER'İ ENKAZDAN KURTARDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri deprem bölgesinde mucize çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ekipler, son olarak Hatay General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde Türkmenbaşı Caddesi Burçak Apartmanı enkazından 21 yaşındaki Fuat Çamber’i sağ çıkardı. Çamper’in binanın ikinci katında yaşadığı öğrenildi. Depremin 84’üncü saatinde enkazdan kurtarılan genç, hastaneye sevk edildi.

Antalya Büyükşehir itfaiyecilerinin Hatay General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde bugün kurtardığı kişi sayısı 6'ya ulaştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.