Dolar 36,4067
%-0.03
Euro 39,5200
%0.47
Altın 3.412,170
%-0.28
Bist-100 10.459,00
%2.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müezzinoğlu: Sağlıklı yaşam için günde en az 30 dakika yürüyüş yapılmalı

Müezzinoğlu: Sağlıklı yaşam için günde en az 30 dakika yürüyüş yapılmalı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı bir yaşam için günde en az 20-30 dakika yürüyüş yapılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı olarak daha çok tedavi, daha çok hastane, daha çok doktor ve ilaçtan önce sağlıklı beslenmeyi...

  • Ege Postası
  • 03.10.2013 - 11:57
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı bir yaşam için günde en az 20-30 dakika yürüyüş yapılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı olarak daha çok tedavi, daha çok hastane, daha çok doktor ve ilaçtan önce sağlıklı beslenmeyi önemsediklerini belirten Müezzinoğlu, “Sağlıklı yaşam için gerekli olan hareketi etmeliyiz ki mutlu ve sağlıklı olalım. Sağlıklıyken sağlığın değerini bilmek adına sağlıklı bir kahvaltı ve en az 20-30 dakika yürüyüş yapmalı ve hareket etmeliyiz." dedi.

    Bakan Mehmet Müezzinoğlu, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Sağlıklı Beslen, Hareket Et, Mutlu Yaşa’ etkinliğine katıldı. Sincan Harikalar Diyarı'nda düzenlenen etkinlik öncesi konuşan Müezzinoğlu, bu organizasyonu gerçekleştirme amaçlarının Türkiye'de 75 milyon insan için sağlıklı yaşam koşullarına katkı sağlamak ve hareketli sporu hayat felsefesi yapmak olduğunu belirtti. Vatandaşların sağlıklı bir yaşam için günde en az 20-30 dakika yürüyüş yapmaları gerektiğini belirten Müezzinoğlu, “Yürüyüşün ardından güzel bir kahvaltı yapılmalı.” şeklinde konuştu.

    Basın mensuplarına açıklamaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu Harikalar Diyarı'nda yaklaşık 15 dakikalık yürüyüş yaptı.

    MÜEZZİNOĞLU ANKARA’DA YÜZÜYOR, İSTANBUL’DA YÜRÜYOR

    Yürüyüşün ardından Bakan Müezzinoğlu, twitter üzerinden vatandaşlardan gelen soruları cevapladı. Ankara'dan Feridun Yüksel’in, “Fiziksel aktivitelerin yararları konusunda bizi aydınlatır mısınız'” sorusuna Bakan Müezzinoğlu şu cevabı verdi; “Fiziksel aktivitelerin yararları saymakla bitmez, düşünebildiğin bütün faydalarını görebilirsin.”

İstanbul'dan Ceyhun Baldan, “Sayın Bakan’ın hangi sporları yapıyorsunuz'” sorusuna Müezzinoğlu şu cevabı verdi; “Ankara’da sabahları yüzme İstanbul’da yürüme.”

İzmir'den Sevgi Mutlu'nun, “Spor yapabilmek için spor salonlarındaki spor aletlerine ihtiyaç var m? “ sorusunu ise Müezzinoğlu, “Olabildiğince temiz hava ortamlarına çıkalım.” diye cevapladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.