Dolar 32,9462
%0.42
Euro 35,8198
%0.61
Altın 2.523,550
%-0.22
Bist-100 10.992,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla'da gergin anlar: HDP binasına Türk bayrağı astılar

Muğla'da gergin anlar: HDP binasına Türk bayrağı astılar

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişi, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde 16 askerin şehit olduğu terör saldırısını protesto etti. HDP Ortaca İlçe Teşkilatı'nın tabelasını indirmek isteyip Türk bayrağı asan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine binayı boşaltan grup, binadaki HDP tabelası indirilmeden ayrılmayacaklarını belirtip, beklemeyi sürdürdü.

  • Ege Postası
  • 08.09.2015 - 15:32
Dağlıca bölgesinde, aralarında bir yarbayın da bulunduğu 16 askerin şehit edilmesini protesto için Ortaca'da bugün 'Teröre lanet' yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan yaklaşık 300 kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vur vur inlesin PKK dinlesin', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.



Daha sonra tekbir getirerek yürüyeşe geçen grup, yol boyunca da slogan atmayı sürdürdü. Gruba, bazı vatandaşlar da evlerinin pencere ve balkollarından destek verdi. Yaklaşık 1.5 kilometrelik yürüyüşün ardından meydana dönen grup, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.



KOŞARAK HDP BİNASINA GİRDİLER
Ardından grup, koşarak meydana 50 metre mesafedeki HDP binasına girdi. Beş katlı binanın üçüncükatındaki parti binasına Türk bayrağı asan grup, HDP tabilasını da indirmek istedi. Polis, gruba biber gazı ile müdahalede bulunarak binayı boşalttı. Ancak, etrafa kaçışan gruptakiler, "HDP tabelası indirilene kadar buradan ayrılmayacağız" diyerek, tekrar binanın öndünde toplandı. Polis, parti binası önünde geniş güvenlik önlemi alırken, grubun bekleyişi sürüyor.



TOMA'NIN ÖNÜNE YATTILAR
HDP Ortaca İlçe Teşkilatı binası önündeki grubun tüm ısrarlara rağmen dağılmaması üzerine polis, olay yerine takviye ekip ve TOMA istedi. 

Grup, sokağın girişine yatıp, TOMA'nın girişine engel oldu. Gruptan bazıları da TOMA'ya taş atıp, tekmeledi. Bunun üzerine TOMA geri çekildi. Yaklaşık 5 dakkika sonra Fethiye, Dalaman ve Köyceğiz'den çok sayıda kişi olay yerine gelerek grubun eylemine destek verdi. 



BELİNDE İPLE SARKIP, HDP TABELASINI İNDİRMEK İSTEDİ
Grubun içinden bir kişi, binanın çatısından beline bağladığı iple iki kat aşağıda bulunan HDP Ortaca İlçe Teşkilatı binasına inip, tabelasını sökme girişinde bulundu. Ancak, başarılı olamayıp, tekrar çatıya çıktı. Bu sırada aşağıdaki sayıları 350'yi bulan grup, polis barikatını aşıp, tekrar binaya girmek istedi. Bunun üzerine polis, biber gazıyla ve plastik mermi ile müdahalede bulundu. TOMA da su sıkarak grubu dağıttı. Sokak arasına kaçan kalabalığın tekrar parti binası önüne gelmelerine izin verilmedi. Karşıdaki bir binanın çatısına çıkan birkaç kişilik grup ise taş atarak HDP Ortaca İlçe Teşkilatı binasının camlarını kırdı.



Olaylar sırasında göstericiler arasındaki bir kişi, plastik mermi ile gögüsünden, bir polis memuru da atılan taşlarla başından yaralandı. Yaralı gösterici ve polis memuru ambulanslarla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaylar halen sürerken, 4 kişi gözaltına alındı. Bazı esnaf ise olaylar nedeniyle kepenk kapatmak zorunda kaldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.