Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhalefetin Can Atalay çağrısına MHP 'den yanıt

Muhalefetin Can Atalay çağrısına MHP 'den yanıt

Gezi davasından tutuklu bulunan TİP Milletvekili Can Atalay hakkında AYM'nin 'yok hükmünde' kararının ardından muhalefet partileri TBMM'yi olağanüstü toplanmaya çağırdı.

  • Ege Postası
  • 09.08.2024 - 17:32
  • Güncelleme: 09.08.2024 - 17:46

Anayasa Mahkemesi'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğini düşürülmesine ilişkin 'yok hükmünde' kararının ardından muhalefet partileri verdikleri ortak dilekçe ile TBMM Genel Kurulu'nu 16 Ağustos Cuma günü olağanüstü toplanmaya çağırdı.

Dilekçede CHP lideri Özgür Özel, CHP Grup Başkan Vekilleri, Murat Emir, Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkan Vekilleri Selçuk Özdağ ve Bülent Kaya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, DEVA Partisi Milletvekili İdris Şahin, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca'nın imzaları yer aldı.

Toplantı çağrısının gerekçesinde Yargıtay ile AYM arasında ihtilaf doğduğuna dikkat çekilerek AYM kararlarına rağmen Can Atalay'ın hürriyetinden mahrum bırakılmaya devam edildiği vurgulandı. 

"Konu, kamuoyunun bilgilendirmesine muhtaç hale gelmiştir" denilen açıklamada sürecin TBMM tarafından ele alınarak çözümlenmesi için olağanüstü toplantı çağrısı yapıldığı ifade edildi.

Talebin Meclis Başkanlığı'na teslim edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan muhalefet partilerinin temsilcileri konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "22 Şubat'ta verilen kararın yayınlanması için neden 5 buçuk ay beklendi? Bu bile Türkiye'de adeta planlanmış hukuk kumpası ile karşı karşıya bulunduğunun açık göstergesi" dedi.

'FİLİSTİN KATLİAMINI GÖLGEDE BIRAKACAK BİR TARTIŞMA AÇMAMAK İÇİN'

TİP Milletvekili Ahmet Şık ise tarihle ilgili karar için şu açıklamayı yaptı:

“Burada bir tartışmaya girmek istemedik. Can Atalay’ın önerisi ve yaklaşımıyla biliyorsunuz 15 Ağustos’ta Filistin özel oturum için toplanacak Meclis. Mahmut Abbas buraya geldiğinde Filistin’de yaşanan soykırımın, katliamın önünü kapatacak bunu gölgeleyecek herhangi bir tartışma açılmaması için, sadece Filistin konusunun dünya ve Türkiye gündemine taşınması için 16 Ağustos’a karar kıldık.”

MAHMUD ABBAS TBMM'DE KONUŞACAK

15 Ağustos'ta Meclis toplanarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katıldığı bir olağanüstü oturum yapılacak. 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Can Atalay için talep edilen olağanüstü görüşme için 16 Ağustos tarihini önermişti. Kurtulmuş ile görüşen TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise Meclis'in AYM kararı doğrultusunda değil, başka bir gündemle toplanmasını uygun bulmadıklarını belirterek 14 Ağustos'ta olağanüstü toplantı çağrısı yapacaklarını açıklamıştı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TBMM'de Can Atalay için yapılacak 'Olağanüstü Toplantı Çağrısı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu maksatlı ve kötü niyetli olağanüstü toplantı çağrısına itibar etmeyeceğiz ve 50 milletvekilimizle birlikte toplantıya katılmayacağız" dedi.

Yalçın'ın açıklamaları şöyle:

MHP, OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISINA KATILMAYACAK 

Bilindiği üzere TBMM, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen kararın görüşülmeye açılması için CHP tarafından 16 Ağustos günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırılmıştır. Bir milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz Anayasa Mahkemesi kararları hakkında partimizin görüşü daima açık ve net olmuş; verilen kararlar Türk hukuk sistemine sürülmüş kara bir leke olarak görülmüştür. Anayasa Mahkemesi yetki alanının dışına çıkarak TBMM'ye ve diğer yüksek yargıya parmak sallamaya devam etmektedir.

BUNUN ADI MAHKEME OLAMAZ

 Bizce teröriste hak ihlali kararı veren bir mahkeme Türk milletinin mahkemesi olamaz, bunun adına da adalet denilemez. Üstelik Türkiye'nin bunca önemli meselesi varken, gerek Rusya-Ukrayna çatışması ve gerekse İsrail'in hem Filistinlilere hem bölge ülkelerine yönelik alçakça saldırıları sürerken, bu yüzden bütün Ortadoğu ve hatta dünya diken üstündeyken, Can Atalay gibi bir vatan haininin durumuyla Türkiye'nin gündemini işgal etmek, fevkalade abestir ve yanlıştır. CHP, bir bardak suda fırtına koparmaya çalışmaktadır.

CHP'YE ELEŞTİRİ

CHP; boş tenekenin çok ses çıkardığı gibi, beyhude işlerle uğraşıp kavga çıkarmayı siyaset yöntemi hâline getirmiştir. CHP; hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni siyasi emellerine vasıta kılmaya cüret etmekte, hem de kamuoyunu gürültüye boğarak ülkemize vakit kaybettirmektedir. Ayrıca terörizme gönüllü hizmet veren bir kişi için olağanüstü toplantı daveti, yüce parlamentomuzun mehabetine yakışmamaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Dem'lenmiş CHP'nin siyasi ayak oyunlarına gelmeyeceğiz. Her ne kadar TBMM başkanlığı toplantı çağrısına henüz cevap vermemiş olsa da Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu maksatlı ve kötü niyetli olağanüstü toplantı çağrısına itibar etmeyeceğiz ve 50 milletvekilimizle birlikte toplantıya katılmayacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. (DUVAR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.