Dolar 33,9922
%0.16
Euro 37,8082
%-0.03
Altın 2.753,380
%0.25
Bist-100 9.945,00
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhalifler, İdlib ve Humus'ta Esed'e ait askeri bölgeleri aldı

Muhalifler, İdlib ve Humus'ta Esed'e ait askeri bölgeleri aldı

Suriye'de muhalifler ile Hizbullah destekli Esed ordusu arasında çatışmalar, devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu'nun İdlib ve Humus'ta bir çok askeri üssü ele geçirdiğini duyurdu.Muhalifler, Esed'e bağlı ordunun Deryr Ez Zor ile Şam banliyölerini...

  • Ege Postası
  • 15.06.2013 - 12:24
Suriye'de muhalifler ile Hizbullah destekli Esed ordusu arasında çatışmalar, devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu'nun İdlib ve Humus'ta bir çok askeri üssü ele geçirdiğini duyurdu.
Muhalifler, Esed'e bağlı ordunun Deryr Ez Zor ile Şam banliyölerini bu sabah itibariyle bombaladığını bildirdi. Özgür Suriye Ordusu çatışmaların devam ettiği Humus'un Kuzeyinde Rastan'daki Esed ordusuna ait en büyük askeri kontrol noktalarından biri olan El Emles'i ele geçirdiklerini duyurdu. Muhalifler ayrıca İdlib kırsalında İskan askeri kampını da Esed'in ordusundan aldıklarını aktardı.
Halep'te ise muhalifler ile yönetime bağlı ordu arasında dün başlayan çatışmalar sürüyor. Hizbullah destekli Esed ordusunun stratejik Kuseyr kasabasını almasının ardından Halep'e yöneleceği açıklanmış, muhalifler Halep genelinde seferberlik kararı almıştı.
Suriye Devrim Konseyi, Şam'da Filistinlilerin yaşadığı Yermük Mülteci Kampı girişinde muhalifler ile yönetime bağlı ordu arasında sabah erken saatlerde çatışmaların başladığı kayd etti.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İdlib ve Humus başta olmak üzere 3 gün devam eden kanlı çatışmalar sonrasında Esed'e bağlı 400 askerin öldürüldüğünü illeri sürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.