Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muhtarlar turunda adres bu kez Bornova'ydı

Muhtarlar turunda adres bu kez Bornova'ydı

CHP İzmir il başkanı Ali Engin’in yatırımların doğru yapılması ve vatandaşa ulaşmanın en kısa yolu olarak gösterdiği Mahalle muhtarları ile buluşmalarının sonuncusu Bornovalı muhtarla devam etti.İl Başkanı Engin,"CHP,vatandaş neredeyse orada olur, sorun neyse onu çözmek için çalışırız. CHP’nin belediyecilik ve yönetim anlayışı budur, halkın parası halk için harcanır. İzmirli de bunu iyi bildiği ve farkımızı gördüğü için tercihini ona göre yapar” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 12:03
İZMİR - Pınarbaşı’nda bulunan Fincancılar çarşısı içinde gerçekleşen toplantıya Ali Engin’in yanı sıra, Bornova belediye başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova ilçe başkanı Enver Dündar, Belediye ve İl Genel meclisi üyeleri, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile toplamda 35 mahalle ve köy muhtarı katıldı.

DÜNDAR:HALKIN OYU İLE SEÇİLENLERİ ÖNEMSİYORUZ.
İlçede görev yapan muhtarları il başkanı ile buluşturarak eleştiri ve görüşlerini iletmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyleyen CHP Bornova ilçe başkanı Enver Dündar “ilçe olarak sürekli muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Partimizi anlatıyor, belediyelerimizden taleplerini öğrenip köprü olmaya çalışıyoruz. Yıllardır muhtarlarımızın da bizlerle uyum içinde çalışmaları, vatandaşımızın sorunlarını çözmemizi sağlıyor. İlçemizde 33 mahalle ve 12 köy muhtarlığımız var, özellikle köylerimizin 2/B yasasıyla ilgili büyük mağduriyeti bulunuyordu. Onlarda ses getirmek için birçok eylem yaptılar, parti olarak her eylemlerini destekledik. Tüm muhtarlarımıza sahip çıkıyoruz, halkın oyuyla seçilenleri çok önemsiyoruz” dedi.




SINDIR:BORNOVA DA DESTEK YÜZDE 60
Toplantıya katılan Bornova belediye başkanı Kamil Okyay Sındır’ da konuşmasında, Bornova belediyesinin 4 yıldır yaptığı hizmetlere ve muhtarlarla uyumlu çalışmalarına dikkat çekerek şunları ifade etti.

Hizmette 4.yılımızı geride bırakıyoruz, bu 4 yılda muhtarlarımızla birlikte doğru yatırımlarla Bornova’yı yeniden ve doğru bir biçimde şekillendirdik. Bugün itibariyle Bornova’da tüm belediye dönemlerinde yapılan yatırımların yüzde 50 si bizim hizmet dönemimizde gerçekleştirildi. 2012 yılı bütçemizin rakamları nerdeyse belli oldu. Gelir tahminlerimizi yüzde 99, gider tahminlerimizi de 85 civarında gerçekleştirdik. Yatırımlarımız muhtarlarımızın yönlendirdiği, gerçekten ihtiyaç olan yerlere yapılıyor. Son olarak 10bin kadınımızı kapsayan Çanakkale gezileri ile o şanlı zaferin yaşandığı, şehitlerimizin yattığı toprakları kadınlarımızın ve çocuklarımızın görmesini sağlıyoruz. Bu geziler çok fazla talep görünce bizde sürekli hale getirdik halen devam ediyor. Büyükşehir başkanımız Aziz Kocaoğlu da sağ olsun bize desteğini eksik etmiyor. Son olarak yapımını gerçekleştireceğimiz stadyumun yüzde 50’lik bir bölümü üstlendi, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediyemizin hizmetleri ve partimizin yükselişi ile şu anda ilçe halkından yüzde 60’a varan bir desteği arkamıza aldık ve bu oranı yükseltmek için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Bornova’mıza gösterdiği ilgi ve bu muhtarlar buluşması için Sayın il başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum.

CHP İzmir il başkanı Ali Engin’de konuşmasına muhtar buluşmalarına verdiği önemi anlatarak başladı. Engin, hep söylüyorum vatandaşa ulaşmak, doğru yatırım yapmak ve halkın nabzını tutmak için muhtarlarla iletişime geçmeniz yeter” diyerek şunları söyledi.

ENGİN:İZMİR’İ YAĞMALANACAK YER OLARAK GÖRÜYORLAR
Bornova da yaptığımız bu toplantı beşinci muhtarlar buluşmamız. Bu buluşmalara özellikle belediye başkanlarımız, İl genel ve Belediye meclis üyelerimizin katılmasını da önemsiyoruz. Çünkü muhtarlarımızın eleştirileri, hizmet talepleri ve görüşlerini duymak, değerlendirmek çok önemli. Bu toplantılarda eksiklerimizi görüyor, doğru yaptığımız işleri anlıyoruz. Bunun için tüm muhtarlarımıza katılımları için çok teşekkür ediyorum. Biz ne kadar doğru yatırım için halkın görüşünü ve ihtiyacını önemsiyorsak, AKP bir o kadar umursamıyor. AKP’ nin İzmir’e bakış açısını aslında sizlere anlatmaya gerek yok çünkü sizler her şeyin farkındasınız. Biz İzmir’in yeşil dokusu, tarihi yapısı ve güzellikleri bozulmasın, İzmir betonlaşmasın diye uğraşıyoruz, onlar dünya yıldız ilçemiz Çeşme’ye niye yapmak istediklerini kimsenin anlamadığı hiç ihtiyaç da olmayan 4 bin konutluk TOKİ inşaatı, Alsancak stadını gizli protokollerle yıkıp yerine AVM, yine Alsancak limanına beton yığını bir AVM yapmak istiyor. Şehircilik Bakanı da, İstanbul- Ankara bitti artık İzmir’e gidin diye şehrimizi hedef gösteriyor. Birileri İzmir’i yağmalanacak, haksız kazanç elde edilecek, cemaatlere rant sağlanacak bir yer olarak görüyor. Sonrada kalkıp İzmir’e “Ak” belediyecilik getireceğiz diyor. Ama farkında değiller ki bunu kendileri dışında hiçbir İzmirli istemiyor. Çünkü İzmirliyi kandıramazsınız, İzmir’den gerçek niyetinizi saklayarak süslü sözler ile oy alamazsınız.

AKP, CHP’NİN YAPTIĞI HİZMETLERİ HAZMEDEMİYOR
AKP’nin İzmir’de yaptıklarının yapacaklarının göstergesi olduğunu vurgulayan Engin,” İktidarın yapmadığı hizmetleri İzmir’e CHP’li belediyelerin yaptığını, AKP’nin de bunu hazmedemediğini belirterek, bazı rakamsal bilgiler verdi. Engin “ İzmir vergi tahsilatında Türkiye’de 2. sırada ama aldığı kamu yatırımlarına bakıldığında 73.sırada yer alıyor. Önceki yılla karşılaştırıldığında İzmir’e yapılan yatırım zaten azdı ama 2012 yılında yüzde elli daha da azaltılmış. Rakamlara boğulmaya gerek yok aslında, sadece bu rakamlar bile niyetlerini ortaya koyuyor. İşin CHP’li yerel yönetimler kısmını da sizler iyi biliyorsunuz, Büyükşehir belediyemiz Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımlara denk, hatta biraz daha fazla yatırım yapmış, o da yetmemiş belediyemiz borçsuz hale getirilmiş, o da yetmemiş ilçe belediyelerimiz Bornova’nın başarılı belediye başkanı Sayın Sındır gibi küçük bütçeleri doğru kullanıp halkın tüm ihtiyaçlarını karşılamış. Bizim yönümüz rant, yandaş, ihalecilik, yalan değildir. Vatandaş neredeyse orada olur, sorun neyse onu çözmek için çalışırız. CHP’nin belediyecilik ve yönetim anlayışı budur, halkın parası halk için harcanır. İzmirli de bunu iyi bildiği ve farkımızı gördüğü için tercihini ona göre yapar” dedi.

HİZMET NASIL OLURMUŞ GELSİN GÖRSÜNLER
Toplantı sırasında söz alan muhtarlarda, Bornova belediyesinin kendilerine olan yakınlığı ve hizmet anlayışı ile, partinin ilgisinden çok memnun olduklarını belirtirken, Çamkule mahallesi muhtarı Hüseyin Şimşek’in mahallesine yapılacak Pazar yeri ile ilgili “Kamil başkanım buraya Pazar yeri yapacağız dediğinde inanmayanlar, kandırıyor diyenler olmuştu. Bunları söyleyenler Cumartesi günü temel atma törenine gelsin de hizmet nasıl yapılır, söz nasıl tutulurmuş görsün” demesi alkışlarla karşılandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.