Dolar 34,2637
%0.04
Euro 37,3387
%-0.14
Altın 2.908,650
%-0.3
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mülkiyelilerin İnek Bayramı'nda ‘imamlı’, 'milli içki'li temsil

Mülkiyelilerin İnek Bayramı'nda ‘imamlı’, 'milli içki'li temsil

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde geleneksel hale gelen 'İnek Bayramı' kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte ve yapılan konuşmalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli içkimiz ayrandır' sözü tiye...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 17:32
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde geleneksel hale gelen 'İnek Bayramı' kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte ve yapılan konuşmalarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli içkimiz ayrandır' sözü tiye alındı. Kortej oluşturulup sokakta inek eşliğinde yapılan yürüyüş sırasında ise inek güçlükle zapt edildi.

Ankara Üniversitesi'nde geleneksel olarak düzenlenen 'İnek Bayramı' etkinliği Dekan Prof. Dr. Yalçın Karatepe'nin konuşmasıyla başladı. 'Sevgili inekler' diyerek konuşmasına başlayan Karatepe, AK Parti'nin kendisine sürekli malzeme verdiğini söyledi. Karatepe, 'milli içki' tartışmalarına değinerek, "Biz milli olmadan gariban bir Anadolu içeceği iken sevdik, şimdi milli oldu" şeklinde konuştu. 'Süt de bizim ayran da bizim' diyen Karatepe, AK Parti'nin yüksek yargı organlarını da eline geçirdiğini iddia etti. Karatepe, "Bülent Arınç şöyle bir ifade kullanmıştı; 'Rabb'im verdikçe veriyor'. Ben de diyorum ki AKP malzemeyi verdikçe veriyor." ifadelerini kullandı.

Karatepe, ayranın 'milli içki' olması kadar biber gazının da 'milli gaz' olduğunu söyledi. Karatepe, "Bu ülkede doğalgaz bulunmuyor ama kişi başına yeteri miktarda biber gazının olduğunu biliyoruz. İstanbul'da 1 Mayıs'ta 20 kişilik grubun üzerine bin polis tarafından gaz atan yönetimin demokrasi anlayışının gelişmiş olmasına şaşıyorum." dedi. "Gazlardan sinekler korkar, inekler değil" diyen Karatepe, öğrenciler tarafından sık sık alkışlandı.

Konuşmasının ardından temsili imam kılığına giren bir öğrenci, Dekan Karatepe'ye içinde 'ayran' bulunan içki şişesi verdi. Etkinlik sırasında imam kılığındaki bir öğrenci salona girerken öğrencilere mesir macunu savurdu, ardından 'İnek duası' yaptı. Öğrenci, Fazıl Say'a verilen ceza ile gündemdeki birçok konuyu da tiye aldı.

KORTEJİN ÖNÜNDEKİ İNEK GÜÇLÜKLE ZAPT EDİLDİ

Etkinlik daha sonra öğrencilerin bahçede bir araya gelmesiyle devam etti. Kampüs önünde toplanan ve renkli kostümler giyen öğrenciler inek bayramını doyasıya kutladı. Fakültede toplanan öğrenciler 'İnek Bayramı' nedeniyle yanlarında getirdiği inekle kortej oluşturdu. Boynundan zincirle bağlanan ineğe sahipleri eşlik etti. Grup daha sonra kampüs önünden harekete geçti. Öğrenciler yol boyunca çeşitli şarkılar söyleyerek eğlendi.

Ankara caddelerine alışık olmayan ve gürültüden ürken inek, sahiplerine zor anlar yaşattı. Kaçmaya çalışan ineği sahipleri güçlükle durdurabildi. Başkent sokaklarında ilk kez inek gören vatandaşların şaşkınlıkları dikkat çekti. Vatandaşlar ineği cep telefonuyla görüntülemek için adeta birbirleriyle yarıştı. İnek daha sonra öğrencilerle birlikte üniversite kampüsüne götürüldü. Öğrenciler, kutlamaları Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde de sürdürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.