Dolar 34,1971
%-0.07
Euro 37,5115
%0.1
Altın 2.883,330
%0.48
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mumcu: Meclis, milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli

Mumcu: Meclis, milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, “Meclis, vekaletini aldığı milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli ve onun taleplerinin ne olduğunu anlamaya çalışmalı, isteklerine kulak vermelidir.” dedi. Mumcu, sağduyunun hakim...

  • Ege Postası
  • 04.06.2013 - 15:38
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, “Meclis, vekaletini aldığı milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli ve onun taleplerinin ne olduğunu anlamaya çalışmalı, isteklerine kulak vermelidir.” dedi. Mumcu, sağduyunun hakim olması dileğinde bulundu.

Güldal Mumcu, TBMM Genel Kurulu’nda oturumu açmasının ardından, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili kısa bir değerlendirme yapmak istediğini söyledi. Mumcu, “Hepimiz TBMM’deyiz. Duvarında büyük önder Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözleri yazılı. Millet, bu egemenliği kullanmakta, muhalefeti ve iktidarı ile bize vekalet vermiştir. Aslolan milletin kendisidir. Milletin düşünce ifade ve vicdan özgürlüğüdür. Bu özgürlüğü barışçı şekilde, serbestçe korkmadan kullanabilmesidir. Bu da katılımcı demokrasinin özüdür. Demokrasilerde tek bir yurttaşın bile hak ve talebi gözetilmek zorundadır. TBMM, vekaletini aldığı milletin, günlerdir neden sokaklarda olduğunu iyi değerlendirmeli ve onun taleplerinin ne olduğunu anlamaya çalışmalı, isteklerine kulak vermelidir. İnsanların yaşadıkları şehir ve ülke ile taleplerini barışçıl şeklide dile getirirken, şiddetle sert müdahaleler ile engellenmesi, hatta ölümlerin olması ne yazık ki demokrasinin sırtına vurulmuş bir hançer gibidir.” diye konuştu.

TBMM’nin görevinin, demokrasinin işleyişini sağlamak olduğunu söyleyen Mumcu, “Yurttaşların düşünce, ifade, toplanma hak ve özgürlüğünün gerçekleşmesini gözetmektir. Demokrasinin, her kesimi kucaklayan çoğulcu anlayışının çoğunlukçu anlayışa dönmesine izin vermemek gerekir. Katılımcı demokrasinin müzakere boyutu ile birlikte yaşama geçmesini, sevgi ve sağduyunun hakim olmasını diliyorum.“ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.