Dolar 34,2193
%0.11
Euro 37,8628
%-0.61
Altın 2.936,490
%1.4
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muş Öğretmenler Derneği sokak çocuklarına kurs veriyor

Muş Öğretmenler Derneği sokak çocuklarına kurs veriyor

Muş Valiliği koordinasyonunda Muş Öğretmenler Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen SOÇEM Sokakta Çalışan Çocuklar Eğitim Merkezi adlı proje ile öğrencilere kurslar düzenleniyor....

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 14:45
Muş Valiliği koordinasyonunda Muş Öğretmenler Derneği tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen SOÇEM Sokakta Çalışan Çocuklar Eğitim Merkezi adlı proje ile öğrencilere kurslar düzenleniyor. Futbol, masa tenisi, badminton, fotoğrafçılık, bağlama ve satranç kursuna yaklaşık 145 öğrenci katılıyor.

Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, yaptığı açıklamada, sokakta yaşayan ve çalışan çocukların, küreselleşen dünyada pek çok ülkenin hızla büyüyen ortak sorunu haline geldiğini ifade etti. Sorun, aynı olmakla birlikte çıkış nedenlerinin ülkelere göre farklılıklar gösterdiğini belirten Asi, "Sokakta yaşayan, çalışan çocuk sorunu gelişmiş ülkelerde etik (ahlaki) değerlerin yozlaşmasından kaynaklanırken, az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde hızlı ve sağlıksız kentleşme ile kente göç olgusundan ve yoksulluktan kaynaklanmaktadır." dedi.

İldeki pansiyonların yetersiz olmasıyla ilköğretimden ortaöğretime geçişte ilde bir düşüş yaşandığını söyleyen Cemil Asi, özellikle çevre köy ve beldelerde ilköğretimi bitiren öğrencilerin il merkezinde pansiyonlara yerleşmemesi ve bunun sonucu olarak her gün il merkezine geliş gidiş yapmalarının bu öğrenciler için büyük sorun teşkil ettiğini kaydetti. Cemil Asi, şöyle dedi:

"Projemizin amacı, sokakta çalışan, çalıştırılan ve dilenen çocuklarla her gün köyden gelip giden, kalacak yeri olmayan okul öğrencilerinin proje kapsamında açılacak bir 'Çocuk Eğitim Merkezi' aracılığıyla tespit ve takibi ile çocukların çeşitli etkinliklerle sosyal rehabilitasyonunun sağlanmasıdır. Proje kapsamında, çocuk ve ailelerine mesleki personel aracılığıyla bilgilendirme, eğitim, danışma, iş edinme, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler götürülmesi hedeflenmiştir. Oluşturulan 'Çocuk Eğitim Merkezi' aracılığı ile ihtiyaç sahibi çocuk ve ailelerine verilecek eğitim ve bilgilendirme ile çocukların sosyalleşmeleri ve toplumla entegrasyonları sağlanacaktır. Ailelerine uzman personelle ulaşılarak, aile içi şiddet konularında bilinçlenme sağlanacaktır. Madde bağımlılığının önüne geçilecektir. Kız çocuklarının okullaşmasının artırılmasına katkı sunulmaktadır."

Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Asi, proje kapsamında kendilerine her konuda desteklerini esirgemeyen Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Vali Yardımcısı Fatih Demir, Proje Koordinatörü Bülent Solmaz ve Proje Ofisi çalışanlarına teşekkür etti. Öğrenciler de eğitimlerine önem verdikleri için Muş Öğretmenler Derneği'ne müteşekkir olduklarını ifade ettiler.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.