Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müşerref, güvenlik riski gerekçesiyle mahkemeye getirilmedi

Müşerref, güvenlik riski gerekçesiyle mahkemeye getirilmedi

Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, bugün yapılan duruşmaya güvenlik riski gerekçesiyle getirilmedi. Ravalpindi Terör Mahkemesi, Müşerref’in...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 14:58
Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle yargılanan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, bugün yapılan duruşmaya güvenlik riski gerekçesiyle getirilmedi. Ravalpindi Terör Mahkemesi, Müşerref’in bir sonraki duruşmaya katılması yönünde karar verdi.

Duruşmaya Müşerref’in katılamama sebebi, polis yetkilileri tarafından rapor olarak mahkemeye sunuldu. Raporda eski Devlet Başkanının güvenlik eksiklikleri nedeniyle hakim karşısına çıkarılamadığı bildirildi.

Müşerref'in avukatı duruşmanın devam etmesi isteyerek, itirazda bulundu. Ancak mahkeme, Müşerref’in mahkemeye getirilmesi ve duruşmanın 9 Temmuz'a ertelenmesi yönünde karar aldı.

Pakistan'da 1999'da darbe ile iktidara gelen eski Genelkurmay Başkanı Müşerref, 2008 yıllına kadar ülkeyi yönetmişti. Müşerref, 2007 yılındaki Butto suikastının bir numaralı sanığı olarak gösteriliyor. Geçtiğimiz aylarda uzun aradan sonra Pakistan'a dönen Pervez Müşerref, evinde gözetim altında tutuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.