Dolar 34,2289
%-0.04
Euro 37,4628
%-0.47
Altın 2.871,530
%-0.53
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Musevi cemaatinden bayram tebriği

Musevi cemaatinden bayram tebriği

Türk Musevi Cemaati ve Türkiye Hahambaşılığı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tebrik mesajı yayınladı. Mesajda, bayramların birleştirici ve bütünleştirici özelliğinden bahsedildi.Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva ve Türk Musevi Cemaati...

  • Ege Postası
  • 05.08.2013 - 11:22
Türk Musevi Cemaati ve Türkiye Hahambaşılığı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tebrik mesajı yayınladı. Mesajda, bayramların birleştirici ve bütünleştirici özelliğinden bahsedildi.

Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva ve Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh imzasıyla yayınlanan mesajda, "Bayramlar ulusları oluşturan bireylerin tümü üzerinde birleştirici bütünleştirici bilincin oluşması, yerleşmesi ve gelişmesi adına fırsatlar üreten ortak alanlardır. Bu nitelikleriyle de bayramlar toplumlarda karşılıklı sevgi, saygı ve barış eksenli olarak paylaşılıp değerlendirilmesi gereken zaman kesitleridir." denildi.

Mesajda, "Ulusal sevinçlerin yıldönümü olarak kutlananlar olsun, din ve inanç esasına dayalı olarak kutlananlar olsun bayramlar; istisnasız olarak ulusun tümünün ortak değerleri olup, ulusun tümü için refah, iyilik ve esenlik özlemlerinin gerçekleşmesi adına dileklerde bulunma fırsatlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun Ramazan Bayramını şahıslarımız ve Türk Musevi Cemaati adına en iyi dileklerimizle kutluyor, refah, mutluluk ve esenlikler diliyoruz." ifadelerine yer verildi.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.