Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muş’ta Mısır’daki darbeye tepki

Muş’ta Mısır’daki darbeye tepki

Muş’ta bazı sivil toplum kuruluşları, Belediye Meydanında bir araya gelerek Mısır’daki askeri cunta tarafından öldürülenler için basın açıklaması yaparak darbe ile indirilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verdiMuş Belediye...

  • Ege Postası
  • 10.07.2013 - 12:29
Muş’ta bazı sivil toplum kuruluşları, Belediye Meydanında bir araya gelerek Mısır’daki askeri cunta tarafından öldürülenler için basın açıklaması yaparak darbe ile indirilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verdi

Muş Belediye Meydanı'nda bir araya gelen Hira-Der, Has-Der, İnsan ve Yaşam Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Zehra-Der, Lale-Der ve Muş İHH kuruluşu üyeleri, Mısır’da askeri darbe ile görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek verdi. Ardından şehir içinde tekbirler ve sloganlar eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirildi ve esnaf Mısırlı Müslümanlar konusunda duyarlılığa ve tepki vermeye davet edildi.

"FİRAVUNİ DARBEYİ KINIYORUZ"

Yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Mısır’da “seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi” devirmeye yönelik girişimler askeri darbe ile taçlandırıldı. Bir yıllık süreç içerisinde diktatörlük döneminin devlet içindeki uzantıları, Müslümanların yönetimini bir türlü kabullenmek istemeyen laik siyasi yapılar her fırsatta provokatif eylemliliklerde bulundular. Mursi’nin göreve başlamasının yıldönümünde içeriden ve dışarıdan topyekûn saldırı ile halkın tercih ettiği Cumhurbaşkanını devirmeye çalıştılar. Yaşanan olayların ardından Mursi’ye 48 saat süre veren ordu, fiilen darbe yaptı. Askeri cunta Cumhurbaşkanı Mursi’yi gözaltına alırken, İhvan-ı Müslimin hareketinin liderlerini de tutukladı. İnanıyoruz ki Mısır’ın Müslüman halkı İslami Hareketlerin öncülüğünde bu darbe zorbalığına karşı gerekeni yapacak, daha adil ve özgür bir Mısır’ın inşası için yoluna devam edecektir. 'Seçim yapın' deniyor, seçim yapılıyor ama kabul etmiyorlar. Devrim sürecini baltalamak istiyorlar. İhvan’ın bütün liderlerini gözaltına alsanız hapishaneler doldursanız bile onlar asla doğru bildiklerinden vazgeçmeyecekler. Mısır halkı özgürlüğün tadına vardı. Bu işin arkasında İsrail'in, Amerika’nın ve emperyalist ülkelerin uşağı körfez ülkelerinin olduğunu biliyoruz. Demokrasi havariliği yapıp ama Afrika Birliği kadar darbeye tavır alamayan Avrupa Birliğinin tavrının da, kelimenin tam anlamıyla rezalet olduğunun farkındayız."

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasından sonra İslami Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, tüm katılımcılara ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.