Dolar 34,1990
%0.05
Euro 37,9258
%-0.44
Altın 2.913,640
%0.61
Bist-100 9.618,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muş’ta Turizm Haftası kutlaması

Muş’ta Turizm Haftası kutlaması

Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Turizm Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında açılan fotoğraf sergisi, el sanatları ve yöresel yemekler büyük beğeni topladı.İl Kültür...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 21:05
Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Turizm Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında açılan fotoğraf sergisi, el sanatları ve yöresel yemekler büyük beğeni topladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ‘Turizm Haftası’ nedeniyle bir tören düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binasında çeşitli etkinliklerinde yer aldığı programda fotoğraf sergisi, el sanatları ve yöresel yemekler ilgi odağı oldu. Ayrıca programda, turizm, turizmin bölgesel ve ulusal ekonomiye katkısı ile Muş'un turizm potansiyeli konuları içeren slayt gösterisi sunuldu. Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, turizm sektörünün, dinamik yapısıyla, ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında, itici bir güç olduğunu söyledi.

Günümüzde kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı belirten Çetin, şöyle konuştu: “Turizm sektörünün, dinamik yapısı ile ülkelerin gelişmesinde, kalkınmasında itici bir güç olarak önemli bir konuma yükseldiğini ifade edebiliriz. Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı, kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde turizmi, farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak görebiliriz. Turizm haftasının bu yıl 37. yılını kutluyoruz. Turizm günümüzde ülkelerin döviz girdisini artırıcı ve istihdam sağlayıcı özellikleriyle milli ekonomiye katkıda bulunan uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici etkisi ile de dünya barışının korunmasında büyük payı olan sektördür. Bu çerçevede turizm potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde, insanlarımızın turizm konusunda bilinçli olmalarının sağlanması için her yıl kutlanmakta olduğumuz turizm haftalarının önemi büyüktür. Hafta tüm illerde olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Hiç şüphesiz ki tanıtımsız bir turizm anlayışı düşünülemez.”

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verildiği programda, gösteriler sunuldu. Ev hanımlarının yaptığı yöresel yemeklerin ikram edildiği programda, sergi de açıldı. Programa, Vali Yardımcısı Fatih Demir, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.