Dolar 34,2633
%0.06
Euro 37,6446
%0.12
Altın 2.911,610
%0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muş’ta çilek tarlaları meyve vermeye başladı

Muş’ta çilek tarlaları meyve vermeye başladı

Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl açılan kursa katılan çiftçilerin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ekmiş oldukları çilek tarlaları meyve vermeye başladı.Muş’un Korkut ilçesine açılan...

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 14:45
Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl açılan kursa katılan çiftçilerin Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ekmiş oldukları çilek tarlaları meyve vermeye başladı.

Muş’un Korkut ilçesine açılan kursta, 3 haftalık eğitimin ardından birinci, ikinci ve üçüncü olan kursiyerlerin, arazilerini kendileri tahsis etmek şartıyla çilek ekildi. Çilek tarlasının profesyonel ekip tarafından ekildiğini ve bütün masrafların SODES tarafından karşılandığını belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger, tarlalardan verim alınmaya başlandığını söyledi. Kenger, “Açtığımız kursa 40 kursiyer katıldı. Kursiyerlere 3 haftalık eğitim verildikten sonra yapılan sınavla birinci, ikinci ve üçüncü olan kursiyerler, arazilerini kendileri tahsis etmek şartıyla kendilerine SODES projesi kapsamında 5 dönümlük çilek ekildi. Korkut ilçe merkezi, Altınova beldesi ve Oğulbalı köyünde ekilen çilek tarlalarında en verimli olanı Altınova beldesinde oldu. Tamamen doğal ortamda doğal şartlarda yetişen çileğe, gübre ve benzeri hiçbir katkı maddesi verilmedi.” dedi.

Ekilen çileklerin satışı için pazar ortamı bulamadığını belirten Alaattin Öğünç, pazarda kilosu 4,5 liradan satılan çileğin kendilerinden ise 1 liradan talep edildiğini hatırlattı. Öğünç “Piyasadaki market ve manavlarda çileğin kilosunu 4,5 liradan satıyorlar. Bizim çileği ise 1 liradan alacaklarını söylüyorlar. Kilosu 1 liradan satılan çilek kendi masrafını kurtarmıyor. Bizdeki çilek tamamen doğal olarak yetişip hiçbir gübre ve benzeri ilaçlanmamış tamamen doğal şartlarda gelişmiştir. Hormonlu ürünlerin fiyatı bu kadar yüksek tutulurken ve dışarıdan çok pahalıya mal olan çileği alan esnaflar, maalesef kendi memleketlerindeki tarlada bulunan ürünün fiyatını yok edecek kadar düşürüyorlar. Onların verdiği fiyat bizim masraflarımızı dahi karşılamıyor. Bu ürünün toplanması, nakliyesi gibi birçok masrafı bulunuyor. 1 liradan satmamız mümkün değil. Yetkililerin bize pazar ortamı sağlamasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.