Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NATO bugün toplanıyor! Erdoğan da katılacak

NATO bugün toplanıyor! Erdoğan da katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek NATO Zirvesine katılacak.

  • Ege Postası
  • 24.02.2022 - 23:15

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna’daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumunu görüşmek üzere bugün 17.00’de telekonferans yoluyla bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı NATO Olağanüstü Zirvesinde, liderler Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeleri ele alacak. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un telefonda görüştüğünü açıkladı. İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak şu paylaşım yapıldı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve son gelişmeler ele alındı.”

STOLTENBERG: “NATO VE AB UKRAYNA HALKIYLA DAYANIŞMA İÇİNDE”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini görüştü. Stoltenberg, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden acımasız ve nedensiz saldırısını tartıştık. NATO ve AB Ukrayna halkıyla dayanışma içinde” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi’nin başkanlarıyla bugün yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Avrupa güvenliği açısından vahim bir zamanda Von der Leyen ve Charles Michel ile görüştüm. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden acımasız ve nedensiz saldırısını tartıştık. NATO ve AB Ukrayna halkı ile birlik ve dayanışma içinde.”

G7 ülkelerinin lideriyle de toplantı yaptıklarını bildiren Stoltenberg, bu görüşmeye ilişkin paylaşımında ise “G7 liderleriyle Rusya’nın Ukrayna’ya acımasız saldırısı hakkındaki toplantıya katıldım. NATO, birleşik uluslararası tepkinin bir parçasıdır. Demokrasinin otokrasiye galip geleceğini tek bir sesle söylüyoruz. Özgürlük baskıya galip gelecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.