Narlıdere’de Evde bakım hizmetine yoğun ilgi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği ile Narlıdere Belediyesinin ilçede hastaneye geliş gidiş konusunda zorluk yaşayan hastaların evlerinde kontrollerinin yapılmasını sağlamak amacıyla başlattığı “Gezici Sağlık Birimi” uygulaması ilk meyvelerini vermeye başladı.
- Ege Postası
- 14.02.2014 - 13:43
Çağrı merkezi hayata geçiyor
9 Eylül Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas “Gezici Sağlık Birimi” uygulamasının gün geçtikçe daha çok vatandaşa ulaştığını, bu süreci hızlandırmak için bir çağrı merkezini hayata geçirmek üzere olduklarını ifade etti. Başhekim Mas “ Daha fazla sağlık ve bakım hizmetine ihtiyaç duyan hastaya ulaşmak için Narlıdere belediyemiz ile birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda daha çok hastaya daha çok hizmet ulaştıracağız” dedi.
Sosyal belediyecilik projesi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gezici Sağlık Birimi” hizmetinden faydalanan ve 90 yaşını deviren Abdullah Işık’ın evine gerçekleştirdiği ziyaretinde gerçekten sağlık hizmetine ihtiyaç duyan Abdullah Amca’ya yardımcı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Batur “ Sosyal belediyecilik anlayışını bire bir yansıtan “Gezici Sağlık Birimi” projesini en başından beri destekliyor ve elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Narlıdere’de şu anda yirmi bir hastaya evinde sağlık hizmetini üniversitemiz ile birlikte ulaştırıyoruz. Daha fazla kişiye ulaşmak için Belediyemizin kadın danışma merkezi ve üniversitemizin yoğun cabaları var. İnsana olan hizmet her zaman öncülüğümüz olmuştur. Özellikle bu yaşına kadar ülkemiz için çalışmış, hizmette bulunmuş büyüklerimize ve hastaneye gidemeyecek durumda olan insanlarımıza ulaşmak, onlarla ilgilenmek bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi
Haftada iki gün
DEÜ Hastanesi’nde yatarak tedavi görerek taburcu olan, ancak daha sonra hastaneye geliş gidişlerinde sorun yaşayan hastalara kolaylık sağlamayı hedefleyen proje için DEÜ üniversite hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı hekimleri ve Narlıdere Belediyesi’nin Kadın Dayanışma Merkezi’nce kadınlardan oluşan bir “Gönüllüler Ekibi” hizmet veriyor. Bugüne kadar 21 hastaya evde bakım, muayene, tedavi süreci ile ilgili bilgi ve eğitimi veren ve hastanın aldığı ilaçlar ve tedavi sürecini kontrol altına alan ekipler hastaya moral motivasyon sağlarken, kaliteli ve doğru tıbbi hizmete ulaşmalarını sağlıyorlar. “Gezici Sağlık Birimi” 2 doktor, 1 hemşire, 1 belediye sağlık görevlisi ve kadın danışma merkezi gönüllüsünden olmak üzere 5 kişiden oluşuyor. Haftada 2 gün ve öğleden sonra hizmet veren birime ulaşmak isteyen evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlar Narlıdere Belediyesine ait 238 87 43 numaralı telefondan, dâhili 1920 tuşlayarak kadın danışma merkezi yetkililerine ulaşabilir.
Yorum Yazın