Dolar 32,6610
%0.32
Euro 35,4440
%0.42
Altın 2.509,730
%1.72
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ne tatil, ne ikramiye, hepsi hikaye!

Ne tatil, ne ikramiye, hepsi hikaye!

Türkiye çapındaki 11 milyon emekli bu bayrama da buruk girdi. Sonucu merakla beklenen intibak davasından çıkan ret kararı sonrasında hayal kırıklığına uğrayan emekli vatandaşlar gelen düşük maaş zamları sonrasında bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Seçimler öncesinde ikramiye vaatleri ile umutlanan emekliler, bayramda yine park köşelerine ve simit peynire mahkum oldu. Emekliler yine mutsuz, yine park köşelerinde

  • Ege Postası
  • 18.07.2015 - 11:48
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Her bayram öncesinde tatil hayali kuran emekli vatandaşların ümitleri bir kez daha suya düştü. 7 Haziran'daki seçimler öncesinde siyasi partilerin iki maaş ikramiye vaatleri ile oy istediği emeklilere kahvehane ve parkların yolu gözükürken, 11 milyon emekliye dört günlük tatil yine zehir oldu. Emekliler adına sohbet ettiğimiz DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz hüsran havasında geçirdikleri bayram tatilinde içini dökerken, "Ne yazık ki emekliler olarak bu bayramı da parklarda geçiriyoruz.  Bize reva görülen zamlarla ancak çekirdek çitleyip simit yiyebileceğiz. Artık bir çay bile bize lüks oldu" dedi.
 

 
"PARKLARDA OTURMAYA, KAHVE KÖŞELERİNDE SÜRÜNMEYE DEVAM"
Dört günlük tatille birlikte kimisi bayram ederken, kimisi de hüsrana uğradı. Bayram öncesinde ikramiye bekleyen 11 milyon emekli bu bayrama da buruk girerken, siyasi parti liderlerinin dillendirdiği ikramiye hevesleri ise kursaklarında kaldı. Bayram öncesinde emekliye son yapılan maaş zamları ile hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, bayrama özel yaptığı değerlendirmede "Bu bayram öncesi emekliye yapılan zam miktarı 4,7. Yani günde 1 lira 70 kuruş. Bir gevrek ile bir dilim peynir bile alınamayacak bir zam. Bayramda emeklilerimiz torunlarına harçlık veremeyecek, herhangi bir yakınını ziyarete gidemeyecek. Bin lira alan bir emeklinin maaşına 47 lira ilave edildi. Bu parayla ne evine şeker alabilir, ne de torununa harçlık verebilir. Emeli bir kez daha unutuldu. Bizler bir kez daha kahve köşelerinde, parklarda oturmaya devam edeceğiz. Bu bayramı da parklarda geçireceğiz, çünkü artık kahvede oturacak, çay içebilecek paramız da yok" diyerek içini döktü.


 
"AKP BİZİ HER ZAMAN HOR GÖRDÜ"
Binlerce üyesi bulunan Emekli-Sen Konak Şubesi Başkanı Yılmaz "Biz yanılmadık" sözleriyle emeklinin 13 yıldır çektiği eziyetin katlanarak arttığına vurgu yaparak, düşük maaş zamlarına tepkisini ise şöyle dile getirdi: "Seçimlerden önce de söylediğimiz gibi AKP hükümeti emekliyi hiçbir zaman düşünmedi. İktidar partisi bizleri her zaman hor gördü. Seçimlerden önce de bunu sık sık dile getirdik ve gördük ki yanılmamışız. Verilen zam ortada."


 
"İNTİBAK HAYALLERİMİZ SUYA DÜŞTÜ"
Geçtiğimiz hafta içerisinde sonuçlanan intibak davasında çıkan sonucun emekliye bir darbe daha vurduğunu aktaran Yılmaz, her seçim öncesinde gündeme getirilen ve yılan hikayesine dönen intibak çıkmazıyla ilgili "Tüm bunlar yetmezmiş gibi AKP İktidarı bir şey daha yaptı. 2000 yılından sonra emeklilik hakkı kazanan ve mağdur olan vatandaşlar, intibak yasası ile bir kez daha kandırıldı. İntibak ile ilgili hayaller suya düştü. Merakla beklediğimiz davadan çıkan ret kararı ile adeta hüsrana uğradık. Seçimlerden önce AKP hükümetinin dışında diğer üç partinin emeklilere yönelik verdiği sözler vardı. Biz bu partilerin önerge vererek, mağduriyetimizi bir nebze de olsa gidereceklerini düşünmüştün. Ancak şuana kadar üç partiden de herhangi biri emeklilere yönelik bir adım atmadı" ifadelerini kullandı.
 
SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI
CHP'nin öncülüğünü yaptığı "Emekliye iki maaş ikramiye" yönündeki vaatlerin istendiği takdirde bir günde hayata geçirilebileceğini söyleyen İbrahim Yılmaz "Bu bayramda da hayal kırıklığı yaşadık. Buradan siyasilere çağrıda bulunuyoruz. Üç parti emeklilere, çalışanlara verdikleri sözleri tutsun. Bu bayram yapamadılar ama önümüzde kurban bayramı var. Kurban bayramında emeklileri unutmayarak bayram ikramiyesi verdirmek için çaba sarf etsinler. Muhalefetteki yüzde 60 oy alan üç partiye çağrımızı yineliyoruz. Emekliye ikramiye imkansız değildir. TBMM'de çoğunluğa sahipler. Bugün sabah önergeyi verseler, akşama o ikramiye çıkar. Emekliler de sabaha gider bankamatikten parasını çeker. Yeter ki samimiyetlerini göstersinler, verdikleri sözlerin arkasında dursunlar" diye konuştu.  
 
"SARAYA KAYNAK VAR DA, EMEKLİYE YOK M? "
Kent merkezindeki parklarda emeklinin derdine kulak veren ve İzmirli yaşlı vatandaşların çağrısını bir kez daha hatırlatan DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Yılmaz, Ankara'ya şu sözlerle sitemde bulundu: "Emekliler 150-200 lira gibi bir zam bekliyordu. Verilen zam malum...Bu parayla parkta oturup çekirdek çitleyeceğiz. Kaynak yok deniyor ancak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın elektrik faturası tutarından bile daha az yük getiririz bütçeye. Ayrıca 'çerez parası' dedikleri makam araçlarına harcanan para bile bize verecekleri ikramiye tutarından çok daha fazla."
 
PARKTA ÇEKİRDEK ÇİTLEYELİM!
Geçtiğimiz aya kadar gündeme damga vuran kaynak tartışmalarına da açıklık getiren Yılmaz, emekliye rahatlıkla bütçe ayrılabileceğinin altını çizerek, "Sarayda harcadıkları paralarla emekliye zam da bayram ikramiyesi de verebilirler. Bunların derdi emekliye zam vermek değil. Hiç olmadı, olmayacak da... O nedenle seçimlerden önce hep çağrı yaptık. Emeklilerimizin AKP'ye oy vermemelerini istedik. Çünkü AKP başından beri emekliyi hiç düşünmedi. Biz de hayal kırıklığı yaşadık. AKP'nin bu kadar oy almasını beklemiyorduk. Demek ki emeklilerimiz ve çalışanlarımız hala bu insanlara oy veriyor" dedi.
 
7 HAZİRAN'DAKİ UYARIYI HALA ANLAYAMADILAR
Emeklinin temel gıda malzemesi haline gelen "kuru simit" ile bayram sohbetine devam DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi Başkanı İbrahim Yılmaz, ülkede tıkanan koalisyon görüşmeleri ve erken seçim tartışmalarına da değinerek 11 milyon emeklinin sandıkta verdiği seçim mesajını hatırlattı ve, "Erken seçim tartışmaları var. Seçimlerde en çok oyu aldılar ve emekliler için düşündükleri ortada. Bu emekliler için uyarı olmalı. Eğer bir erken seçim olursa bilin ki AKP emekliler için yine aynı şekilde tutum sergileyecek. Erken seçim olursa hesap sorun. Emekliyi kandıran bu hükümete oy vermeyin. 11 milyon emekli var. Oy vermedikleri takdirde onların hükümet kurması neredeyse imkansız" dedi ve seçim sürecinden önce düzenledikleri eylemler ile sık sık dile getirdikleri uyarıları da yineledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.