Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nehir İzmir'in gururu

Nehir İzmir'in gururu

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi öğrencisi 10 yaşındaki Nehir Özzengin, 27 farklı ülkeden 50'ye yakın yarışmacının katıldığı Belçika'nın Brüksel şehrinde yapılan Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması'nda dünya ikinciliğini kazandı.

  • Ege Postası
  • 11.01.2016 - 13:31
4.5 yaşında başladığı piyano eğitimini Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi'nde eğitmen Öykü Özkurtul ile sürdüren Nehir Özzengin, İzmir ve Türkiye'nin gururu oldu. Daha önce ulusal yarışmalarda da derece alan genç piyanist, geçen ay sonunda Belçika'nın Brüksel şehrinde yapılan Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması'na katıldı. Sanat Direktörlüğü'nü ünlü Belçikalı piyanist Philip Raskin'in yaptığı yarışmada tamamı akademisyen olarak çalışma hayatlarını sürdüren 9 farklı ülkeden 10 piyanist jüri üyesi görev aldı. Yarışmaya tüm kategorilerde 27 ülkeden 50 yarışmacı katıldı. Yarı finalde çaldığı iki eserle finalist olan Özzengin, finalde performansı ile kategorisinde dünya ikinciliği ödülünü kazandı.

Eğitimini, TAKEV İlköğretim Okulları beşinci sınıfta sürdüren Nehir Özzengin, aynı zamanda devletin üstün zekalı ve özel yetenekli çocukların belirlenmesi için yaptığı BİLSEM sınavını da kazanarak bu okula da devam ediyor. Aynı zamanda tenis ve basketbol oynayan, okulun basket takımıyla İzmir birinciliği de bulunan Nehir'in en büyük hayali, ileride hangi mesleği yaparsa yapsın sanat, spor ve mesleği sayesinde dünyayı dolaşarak farklı kültürleri ve farklı milletlerden insanları tanıyabilmek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.