Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Neşet Öztekin'e son görev

Neşet Öztekin'e son görev

İzmir'de yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 83 yaşında yaşamını yitiren Araştırmacı, Gazeteci- Yazar ve Tarihçi Neşet Öztekin, toprağa verildi.

  • Ege Postası
  • 06.08.2016 - 11:00

İzmir'de Mordoğan hakkında araştırmalarıyla ön plana çıkan evli ve üç çocuk babası Gazeteci, Yazar Neşet Öztekin, dün (cuma) sabah saatlerinde Karaburun ilçesi, Mordoğan Mahallesi'ndeki evinde hayata gözlerini yumdu. Hürriyet, Milliyet, Yeni Asır gazeteleri ve Doğan Haber Ajansı'nda gazetecilik yapan Öztekin'in ölümü meslektaşları, yakınları ve sevenlerini yasa boğdu. Öztekin'in cenazesi dün (cuma) ikindi de Mordoğan'da Ayşe Kadın Camii'nde kılınan namazın ardından Salabahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Cenazeye eşi Rahşan Öztekin, oğulları Alahattin Öztekin ve Necat Öztekin, kızı Müjgan Oral, damadı Kadri Oral, gelinleri İknur Öztekin ve Tuba Öztekin ile Karaburun Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Çakır, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Konak eski Belediye Başkanı Erdal İzgi, Doğan Haber Ajansı eski Ege Bölge Temsilcisi Gazeteci İlyas Ögüven'in de aralarında yer aldığı yakınları ve dostları katıldı. 

Uzun yıllar Mordoğan'ın tarihi ile ilgili araştırmalar da yapan Araştırmacı Gazeteci Neşet Öztekin, 1995 yılında fil fosillerini bulunca araştırmalarını '10 milyon yıl öncesi Yarımada'nın tarihi' isimli kitabında topladı. 52 yıla varan araştırmalarının yer aldığı kitap, 2004 yılında İngilizce olarak yayınlandı. Araştırmalarına, "Mordoğan", "Karaburun Yarımadası" ve "Karaburun Tarihi" isimli kitaplarında da yer veren 55 yıllık Gazeteci Öztekin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından "Tarihe Saygı Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma" dalında "Araştırmalar ve Kültür Elçiliği" ödülüne layık görüldü. Öztekin, dört yıl önce, tüm çalışmalarını, bütün bilgilerini DVD'ler halinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'ne bağışladı. Öztekin, Mordoğan ve Karaburun belediyelerinin turizm tanıtım ofislerinin açılmasına ön ayak oldu. Öztekin, İzmir Belediyesi Yol Asfalt Kanal Müdürlüğü'nden emekliydi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.