Dolar 34,0542
%0.23
Euro 37,6454
%-0.07
Altın 2.734,100
%0.21
Bist-100 9.788,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Netanyahu, Suriye’ye silah arzını müzakere için Moskova’ya geliyor

Netanyahu, Suriye’ye silah arzını müzakere için Moskova’ya geliyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye’ye silah sevkiyatını durdurması için Moskova’ya gelecek hafta bir ziyaret gerçekleştirecek. ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry ve İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 16:57
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye’ye silah sevkiyatını durdurması için Moskova’ya gelecek hafta bir ziyaret gerçekleştirecek.

ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry ve İngiltere Başbakanı David Cameron’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinin ardından Netanyahu’nun ziyareti anlamlı bulunuyor.

İsrail makamları ziyareti resmi olarak açıklamasa da, İsrail makamlarından Ria Novosti’ye verilen bilgide, “Netanyahu Rusya’yı ziyaret edecek. Ana gündem Suriye’ye yapılan silah ihracatı…” dedi.

Netanyahu’nun Putin’le Soçi’de hafta başında bir araya gelmesi bekleniyor. Putin’in danışmanı Dmitri Peskov da İsrail başbakanının ziyaretini doğruladı.

İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırısı sonrası, Putin ve Netenyahu 6 Mayıs’ta bir telefon görüşmesi yapmıştı. İsrail’in Rusya’dan Suriye’ye S-300 füze savunma sistemleri vermemesi konusunda baskı yaptığı belirtiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.