Dolar 34,5319
%-0.03
Euro 36,1824
%0.49
Altın 3.000,740
%-0.16
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nur Apartmanı’nın ‘yıkım’ mağduriyeti devam ediyor

Nur Apartmanı’nın ‘yıkım’ mağduriyeti devam ediyor

İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki binalarda hasar tespit çalışmaları başlamıştı. Çalışmalar sona ererken riskli binalarda oturanların mağduriyetleri de ortaya çıkmaya başladı. Üç bloktan oluşan Nur Apartmanı’nda yaşayan vatandaşların yıkım mağduriyeti ise hala devam ediyor. Sokakta kalan vatandaşlara henüz çadır desteği dahi verilmedi. Apartman sakinlerinden Murat B., “Binamız sağlam mı değil mi söylemiyorlar. Bir duvar ötemizdeki bina yıkılıyor. Çok tedirginiz” sözleriyle yaşanan mağduriyeti anlattı.

  • Ege Postası
  • 16.11.2020 - 16:50

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de 30 Ekim tarihinde yaşanan ve 116 kişinin hayatını kaybettiği  6.9 büyüklüğündeki depremde 17 bina yıkılırken 176 bina ağır hasar gördü.

Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin başladığı hasar tespit çalışmalarının ardından bugüne kadar toplamda binin üzerinde bina ağır hasarlı ya da acil yıkılacak olarak raporlandı.

Yıkımların başlamasıyla birlikte vatandaşların mağduriyeti kendini göstermeye başladı. Bazı vatandaşlar yıkılan binalarda yaşadıkları için evzi kalırken bazıları ise bina hasar kontrolü dahi yaptıramıyor.

İzmir Hatay Nur Apartman’da yaşayanlar mağduriyetin diğer yüzü oldular.

İzmir Hatay’da bulunan ve üç bloktan oluşan Nur Apartmanı’nın bir bloğu için yıkım kararı çıkarılmıştı. Yıkılacak bloğun bitişiğindeki blok ile ilgili herhangi bir şey söylenmezken AFAD ekipleri tüm taleplere rağmen hasar kontrolüne dahi gelmemişti.

Nur Apartmanı’yla ilgili yeni gelişmeler mağduriyeti bir kere daha gözler önüne serdi. Yıkılan blokta yaşayan vatandaşlar yakınlardaki spor salonuna yönlendirildiler fakat salonda yer olmadığı için dışarıda kaldılar.

Öte yandan apartmanın bitişiğindeki diğer blok için yıkım kararı olmamasına rağmen binada yaşayanlar hemen bitişiklerinde binanın yarattığı korku ve tedirginlikle daireleri boşalttılar. Yaklaşık 35-40 kişi sokakta kaldı. Vatandaşların hasar tespit talepleri karşılık bulmazken belediye ya da AFAD tarafından çadır tedariki de yapılmadı.

Konuya ilişkin konuşan Murat B., “Yan binamız yıkıldığı için tedirgin oluyoruz. AFAD’ın gelip binamızı tetkik etmesini bekliyoruz. Ama bir türlü gelmiyorlar. Geleceklerini söylediler ama gelmediler. Bize çadır da vermediler. Çadır için belediyeye, valiliğe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na talepte bulunduk. Yazılar dilekçeler yazdık. Ama bir dönüş alamadık. Biz bir an önce gelip binamıza bakmalarını istiyoruz. 35-40 kişi var burada en azından. Boşaltılan binadan çıkanlara yer gösterilmedi. Çoğunluk eşte dostta kalıyor. Çevredeki dükkanlarda kalanlar var. Bizim sıkıntımız şu: Binamız sağlam mı değil mi söylemiyorlar. Bir duvar ötemizdeki bina yıkılıyor. Çok tedirginiz” diyerek devam eden mağduriyeti anlattı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.