Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O  ilçede imar planlarına itiraz

O ilçede imar planlarına itiraz

Torbalı ilçesinde sanayicinin belini bağlayan imar çilesi bitmek bilmiyor. Torbalı ilçesinde tesis kurmak ve üretim yapmak isteyen sanayicilerin mağdur olduğu nazım imar planları Büyükşehir Belediyesi tarafından kesin karara bağlandı. Yazıbaşı 1’inci Etap 1/5000’lik nazım imar planlarına askı süresi içerisinde gelen 42 ayrı itirazı değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, talepleri reddederken, söz konusu alanların büyük kısmı da tarım arazisi vasfını korumaya devam etti.

  • Ege Postası
  • 10.06.2014 - 12:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılından bu yana üzerine eğildi ancak alt ölçekli planlar ile üst ölçekli planlar arasında yaşanan uyumsuzluklar nedeni ile vatandaşların mağdur olduğu Torbalı Yazıbaşı nazım imar planlarında son viraj da dönüldü. Büyük bölümü tarım arazileri üzerinde kurulu olan fabrikalar ve üretim tesisleri ile arazi sahiplerini mağdur eden ve hak kayıplarına yol açan imar planlarında beklenen değişiklik hayata geçmezken, son sözü ise yargı söyleyecek.
 
BÜYÜKŞEHİR’İN ELİ KOLU BAĞLI
Torbalı’da sanayiciyi mağdur eden plan uyumsuzluğu çilesi bitmek bilmiyor. Son dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bölgede faaliyet gösteren sanayici ve üreticiyi sıkça karşıya getiren imar planlarında son sözünü söyleyen Büyükşehir Belediyesi, bölgenin tarım arazisi niteliğinin korunmasına karar verdi.
 
TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN OLUMSUZ GÖRÜŞÜ VAR
Birçok fabrikanın ve ticari üretim tesisin yer aldığı Yazıbaşı bölgesinde, Tarım İl Müdürlüğü’nün bölge için verdiği “Tarım alanı” görüşü sonrasında yaşanan plan çıkmazı için son sözü yargı söyleyecek.  
25 binlik planlarda sanayi yerleri olarak gözüken, ancak yasal mevzuat çerçevesinde planlama yapma yetkisi bulunmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanayicilerin ve hak sahiplerinin önünü ancak alacakları mahkeme kararı doğrultusunda açabilecek. Uzun yıllardır resmi kurumlar nezdinde tüm girişimlerine rağmen sonuç alamayan Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin yaptığı imar planları arasında da uyumsuzluk yaratan durum sonrasında hak sahipleri itirazlarını sunarak, plan değişikliği istedi, ancak yerel yönetimin plan değişikliği için hukuksal dayanağı olmaması sebebiyle talepleri de geri çevrildi.
 
PLANLARA KARŞI YARGI YOLU AÇIK
Arazi sahipleri ve ticari işletmeler tarafından askı süresi içersinde 42 ayrı itiraz gelen imar planlarına dair olumsuz görüşleri inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisi, tüm itirazları redded

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.