Dolar 32,6649
%-0.27
Euro 35,0925
%0.02
Altın 2.445,260
%-0.21
Bist-100 10.343,00
%-2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O ilçede ittifak isyanı: DSP'den aday olacak

O ilçede ittifak isyanı: DSP'den aday olacak

İzmir'de, partisinin yerel seçimlerde Kiraz ilçesinde İYİ Parti'yi destekleme kararına tepki gösteren Salim Özkarakaş, partisinden istifa ederek Demokratik Sol Parti'den (DSP) aday olacağını açıkladı. O ilçede ittifak isyanı

  • Ege Postası
  • 30.01.2019 - 09:08

CHP'nin İzmir Kiraz'dan yerel seçim için tek aday adayı olan üyesi Salim Özkarakaş, CHP- İYİ Parti ittifakı sonrası ilçede İYİ Parti'li Mehmet Emin Avşar'ın aday gösterilmesinin ardından partiden istifa edip, DSP'den aday oldu. 

Özkarakaş, ilçedeki DSP lokalinde düzenlenen basın toplantısında, CHP yönetiminin, ilçede İYİ Parti Kiraz Belediye Başkan Adayı Emin Avşar'ı destekleme kararı aldığını anımsattı. 

DSP'ye geçerek, Kiraz'dan belediye başkan adayı olan Özkarakaş, CHP'ye veya kişilere kızdığı için istifa etmediğini, vatandaşlardan aday olması yönünde yoğun baskı geldiğini belirtti.

Özkarakaş, "Kiraz'da vatandaşlar benim aday gösterilmem konusunda bir araya geldi. Halkın talepleri sonucunda aday oldum. Kimsenin oyunu bölmek için değil seçimi kazanmak için DSP'den aday oldum" dedi.

Yaklaşık 2 aydır seçim çalışması yaptığını anlatan Özkarakaş, "Bildiğiniz üzere geçen ekim ayında CHP'den aday adayı olmuştum. Ancak İYİ Parti ile yapılan ittifak sonucu CHP'den ayrılarak DSP'den aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım. CHP Genel Merkezi tarafından alınan kararı uygun bulmayarak partimden istifa ediyorum." diye konuştu. 

DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe de "Siyasi kültürler arasında diyaloglar, ittifaklar olabilir ama bir milletin, bir memleketin, bir gençliğin, bir çoğunluğun iradesini yok sayarak, onlarla iletişime geçmeden onları herhangi bir noktaya dayatamazsın. Şimdi Kiraz'dan bir ses yükseliyor." ifadesini kullandı.  

Özkarakaş ve Karakülçe, programın sonunda DSP'nin sembolü olan beyaz güvercinleri gökyüzüne saldı. (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.