O tekme için bakanlık devrede
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul’da evine giderken otobüste bir saldırganın tekmeli saldırısına maruz kalan Ayşegül T. ile telefonda görüştü. Öte yandan saldırgan Abdullah Çakıroğlu, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
- Ege Postası
- 19.09.2016 - 13:24
Saldırıya uğrayan Ayşegül T.’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, “Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız” dedi.
Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Bakanlık olarak tavizsiz bir şekilde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Kaya, Bakanlık olarak Ayşegül T. ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olduklarını belirtti.
HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK
Bakan Kaya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne Ayşegül T. hemşireye hertürlü desteğin verilmesi talimatını verdiği öğrenildi.
TEKRAR ADLİYEDE
Dün savcılıkça ifadesi alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan Abdullah Ç. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan yakalama kararıyla yeniden gözaltına alındı.
TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ
Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Çakıroğlu yeni bir savcıya ifade verdi. Müracaat savcılığında ifade veren Çakıroğlu, Türk Ceza Kanunu’nun(TCK) 216/1. Maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve TCK 115/3. maddesinde düzenlenen "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Adalet Bakanlığı'ndan 'tekme' düzenlemesi
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısıyla, vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlardaki tutuklama yasağı kaldırılacak. Düzenleme ile basit ve kasten yaralama suçlarında zanlılar hakkında tutuklama kararı verilebilecek. Düzenlemenin, geçen hafta otobüste şort giydiği için tekmeli saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül T. olayından sonra gündeme gelmesi dikkat çekti.
Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar arasında düzenlenen ve dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektiren "basit kasten yaralama" suçlarında tutuklama kararının verilmemesinde yeni düzenleme hayata geçirilecek.
Özellikle vücut dokunulmazlığına karşı işlenen, basit ancak mağdur ve toplum üzerinde infial uyandıran suçlarda tutuklama tedbirine başvurulamaması eleştirilere neden olurken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğünce hazırlanan tasarı taslağıyla vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlar tutuklama yasağı kapsamından çıkartılacak.
TUTUKLAMA YASAĞI KALDIRILACAK
Kurban Bayramı öncesinde Adalet Bakanlığı tarafından Başbakanlık'a gönderilen ve yargıda çeşitli düzenlemeleri kapsayan tasarı taslağıyla Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 100'üncü maddesinin 4'üncü fıkrasındaki "Sadece adli para cezasını gerektiren veya hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez." hükmünde değişiklik yapılacak. Bu hüküm, "Sadece adli para cezasını gerektiren veya vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenenler hariç hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez." şeklinde değiştirilecek. Bu düzenlemeyle iki yıla kadar hapis cezası öngörülen vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçun failleri hakkında tutuklamaya hükmedilebilecek.
Yorum Yazın