Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O vicdansız serbest

O vicdansız serbest

İzmir’in Kemeraltı çarşısında, yakaladığı Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere çarparak büyük tepkilere hedef olan ve kısa sürede yakalanan seyyar satıcı Musa S., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Suriyeli çocuğa şiddet uygulayan

  • Ege Postası
  • 12.03.2016 - 10:10
İZMİR –Suriyeli çocuğa uyguladığı şiddetle Türkiye’nin gündemine oturan seyyar satıcı Musa S., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

O VİCDANSIZ YAKALANDI HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kentin gündüzleri en işlek bölgelerinden birisi durumundaki Kemeraltı Çarşısı'nda, Hisarönü Camisi yakınında önceki gün yaşanan olayda, seyyar pilavcılık yapan Musa D.'nin, Suriyeli çocuğu havaya kaldırıp yere fırlatma anlarının görüntüsü büyük tepki çekti. Görüntülere göre Musa D.'ye ilk olarak vatandaşlar tepki gösterdi. Ancak tepki bununla sınırlı kalmadı. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla, polis Musa D.'yi gözaltına aldı. Soruşturması Cinayet Büro Amirliği'nde yürütülen Musa D.' İlk ifadesinde, birkaç gündür, küçük çocuk ve diğer arkadaşlarının, aracının yanına gelerek alay ettiğini, itip kaktığını iddia etti.


İzmir Valisi Mustafa Toprak, Suriyeli çocuğun bulunarak ailesine sosyal ve ekonomik destek verilmesi konusunda talimat verirken, seyyar pilavcı Musa D., polisteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. 'Kasten yaralama' ile suçlanan Musa D., adliye girişinde, "Pişmanım, çok pişmanım" dedi. Musa D., polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BARODAN AÇIKLAMA: KANIMIZ DONDU
Öte yandan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, olay üzerine yaptığı açıklamada, “Kemeraltı’nda bir seyyar satıcının, arabasına dokunduğu bahanesiyle küçük bir çocuğa yönelen şiddet görüntülerini kanımız donarak izledik.  İzmir Barosu’nun, gitgide toplumun her kesimini etkisi altına alan şiddet sarmalının son halkası olan ve bu kez 6-7 yaşlarında bir çocuğu hedef alan bu olayın ivedilikle takipçisi olacağını kamuoyuyla paylaşır, konuya gerekli duyarlılığı gösteren tüm kamu kurumlarına, emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız."
 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.