Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ODTÜ Berkin için yürüyor

ODTÜ Berkin için yürüyor

Ankara'da ODTÜ öğrencileri Kızılay'a yürümek için yola çıktı. Ancak polis müdahale etti. Öğrenciler ancak 700 metre ilerleyebildi. Yerleşkenin kapısında gerginlik sürüyor.

  • Ege Postası
  • 11.03.2014 - 18:39
Gezi eylemlerinde başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için tüm yurtta eylem sürerken,  Ankara ODTÜ'de öğrenciler dersleri boykot etti ve Kızılay'a doğru yürümeye başladı.

ODTÜ'den Kızılay'a yürümek isteyen kalabalık gruba polis Eskişehir Yolu'nda müdahale etti.Polis müdahalesinin ardından ODTÜ kampüsüne çekilen öğrencilere müdahale sürüyor. Bir polis helikopterinin de katıldığı müdahalede TOMA ve akrepler kullanılıyor. ODTÜ'nün A1 kapısından kampüs içerisine su sıkan çevik kuvvet ekipleri, ormanlık araziye gaz fişekleri atıyor.
 
Öğrenciler yaklaşık 700 metre kadar ilerleyebildi. ODTÜ yerleşkesinin A1 kapısında gerginlik sürüyor.
 
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE GERGİNLİK
Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi  Umuttepe kampüsünde  protesto gösterisi yapan yaklaşık 400 öğrenci rektörlük binasına girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri  binaya girmek isteyen öğrencilere engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekipleri öğrencileri gaz ve cop kullanarak dağıtmaya çalışırken  öğrenciler polise taşlarla karşılık verdi..

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.