Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Obama, Mısır'da demokrasiye hızla geçilmesini istedi

Obama, Mısır'da demokrasiye hızla geçilmesini istedi

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesini endişeyle karşıladığını ifade etti, ülkede demokrasiye hızla geçilmesi çağrısı yaptı. Obama, Mursi ve taraftarlarının keyfi şekilde tutuklanmamasını istedi.Yazılı...

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 02:26
ABD Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesini endişeyle karşıladığını ifade etti, ülkede demokrasiye hızla geçilmesi çağrısı yaptı. Obama, Mursi ve taraftarlarının keyfi şekilde tutuklanmamasını istedi.

Yazılı açıklama yapan Obama, "Belirsizlik döneminde ordunun tüm Mısırlı erkek ve kadınların haklarını korumasını bekleiyoruz. Buna barışçı gösteri ve sivil mahkemelerde adil ve serbest yargılanma hakkı da dahil." ifadelerini kullandı. ABD'nin bu krizde taraf tutmadığını dile getiren Obama, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü desteklediklerini vurguladı.

Barack Obama, askeri müdahale sebebiyle bu ülkeye yapılan Amerikan yardımlarının etkilenip etkilenmeyeceği konusunda ilgili kurumların değerlendirmede bulunması talimatını da verdi.

Amerikan kanunlarına göre seçilmiş liderin askeri darbeyle devrildiği ülkelere yardımın askıya alınması gerekiyor. ABD, Mısır'a yıllık 1,5 milyar dolar askeri ve ekonomik destekte bulunuyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.