Dolar 34,1996
%0.05
Euro 37,9551
%-0.37
Altın 2.915,940
%0.69
Bist-100 9.565,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenci servisi bekleme ve bekletme sorunu Serviscell’le çözülecek

Öğrenci servisi bekleme ve bekletme sorunu Serviscell’le çözülecek

Hacettepe Teknokent’te geliştirilen, GSM, GPRS, GPS ve web tabanlı, insana bağlı olmayan bir yazılım sayesinde öğrencilerin servis bekleme ve bekletme sorunu bitiyor. ‘ServisCell’ yazılımıyla, servis eve yaklaşırken veli otomatik olarak...

  • Ege Postası
  • 05.09.2013 - 10:47
Hacettepe Teknokent’te geliştirilen, GSM, GPRS, GPS ve web tabanlı, insana bağlı olmayan bir yazılım sayesinde öğrencilerin servis bekleme ve bekletme sorunu bitiyor. ‘ServisCell’ yazılımıyla, servis eve yaklaşırken veli otomatik olarak aranıyor, çocuk okula vardığında ise SMS ile bilgi veriliyor. Hacettepe Teknokent’te Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren Polar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Diker, buluşların bir ihtiyaçtan doğduğunu ifade ederek, “Çocuğumun servisinin ne zaman geleceğini, gecikip gecikmeyeceğini, çocuğumun okula varıp varmadığını merak ediyordum ve bu projeyi geliştirmeye karar verdim." dedi.

    Hacettepe Teknokent'te Ar-Ge faaliyetlerini sürdüren Polar Teknoloji'nin geliştirdiği yazılımla öğrenciler, veliler ve servis şirketlerinin erişim ve ulaşım sorunu çözülüyor. Geliştirilen ‘ServisCell’ yazılımı sayesinde servis aracı eve yaklaşırken veli aranıyor. Çocuk okula vardığında ise SMS ile bilgi veriliyor. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Diker, Ar-Ge yapan yazılım ve donanım şirketi oldukları için projeyi hızla hayata geçirdiklerini ve bir okulda bin kadar çocuk ve velisi ile bir kaç ay süren test çalışmasını başarıyla tamamladıklarını anlattı.

    ServisCell’in temel olarak Servis Çağrı ve Bilgilendirme Sistemi olduğunu GSM, GPRS, GPS ve Web tabanlı insana bağlı olmayan bir sistem olduğunu kaydeden Diker, ''Servis aracının gecikmelerinden dolayı öğrenci ve velilerin kapıda beklemesinin önüne geçiyoruz. Her veli kendi istediği mesafe ve zamanı internet üzerinde ayarlayarak servisin geldiğini görüyor. Cep telefonundan aranıyor, SMS'le bilgilendiriliyor. Öğrenci boylece sevisini beklemiyor. bekletmiyor. Okula ve eve varışında veli SMS'le bilgilendiriliyor.'' şeklinde konuştu.

    SERVİSCELL HİZMETİ GÜNLÜK 1 LİRAYA KULLANILABİLİYOR

    Bir öğrencinin gecikmesinin zincirleme olarak diğer öğrencileri de etkilediğine işaret eden Diker, ''Bir binanın 1. katı ile 10.katında oturan çocuğun kapı önüne inme süresinin farklı olacağını unutmayalım.'' dedi. Servis eve yaklaşırken sistemin veliyi arayarak aracın nerede ve kaç dakika sonra öğrenciye alacağına ilişkin bilgi verdiğini kaydeden Diker şunları söyledi; “Akşam da yine okuldan ayrılırken SMS atıyor eve yaklaşırken, yine velinin istediği mesafede veliye çocuğun evin önüne geleceği saati bildiriyor. ServisCell hizmeti günlük yaklaşık 1 liraya kullanılabiliyor. Türkiye'de 70 bin servis bulunuyor. Yok şu kişi gecikti, yok bu kişi gelmeyecek,'2 dakika bekler misin, servis nerede kaldı gibi velilerin telefon aramalarından dolayı trafikte şoförler santral memuru gibi ve bu kaza riskini artırıyor. Yazılımımız bir anlamda güvenlik sorununu da çözüyor.''

    Bedri Diker, velilerin, eğer çocukları o gün okula gitmeyecek ya da servis kullanmayacaksa akıllı cep telefonlarından bildirimi kapatabildiğini, servis şirketinin ise aracı diğer öğrencinin bulunduğu lokasyona yönlendirdiğini kaydetti. Diker, sabahları evinden ayrılan çocuğun, okul çıkış anneannesinin evi gibi farklı bir adrese gitmesi durumunda bu sefer anneannenin numarasına varış bilgisinin iletildiğine işaret etti. Sistem hakkında detaylı bilgiye www.ServisCell.com.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.