Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenciler deprem bilincini resim ve kompozisyonlarla anlattı

Öğrenciler deprem bilincini resim ve kompozisyonlarla anlattı

Amasya’da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde il genelinde bulunan lise ve ortaokullar arasında 'Afet ve Etkilerinde Korunma' konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada her branşta ilk 3'e giren...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 14:03
Amasya’da Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde il genelinde bulunan lise ve ortaokullar arasında 'Afet ve Etkilerinde Korunma' konulu resim ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmada her branşta ilk 3'e giren öğrencilere ödüllerini Amasya Valisi Abdil Celil Öz takdim etti.

    Deprem, sel, heyelan ve yangın gibi olayların toplum için risk oluşturduğunu belirten Vali Öz, bu gibi durumların önlenmesi ve etkilerinin azaltılması adına çok ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi. Öz şunları kaydetti, “1999 Ağustos ayında yaşadığımız deprem ile beraber Türkiye önemli dersler aldı. Bu konudaki hazırlıksızlığın nelere mal olduğunu hepimiz gördük. On binlerce can kaybımız ve maddi kaybımız ülkemize çok zarar verdi. Yaşanılan o acı süreçten sonra, afet öncesi tedbirler konusunda, bu konulardaki eğitimler hakkında ve arama kurtarma gibi son derece önemli konularda ciddi mesafeler alındı.”

    Doğal afetlerden daha az zararla çıkılabilmesinin en kolay yolunun eğitim olduğunu vurgulayan Öz, “İnsanlarımız afet sırasında ne kadar hazırlıklı ise o kadar az zararla kurtulur. Okullarımızda düzenlenen bu tür yarışmalarda bu anlamda çok güzel eğitimlerdir. Bu bilinçle yetişen öğrenciler afetlerden daha az zarar gören bir Türkiye inşa edeceklerdir.” diye konuştu.

    İl Afet ve Acil Durum Müdürü Adem Altun ise 2012 yılında il genelinde afet ve etkilerinde korunma konuları hakkında öğrenci ve kamu kurum personellerinden oluşan yaklaşık 17 bin kişiyi bilgilendirdiklerini ifade etti. Altun, “2013 yılı içerisinde hedefimiz 20 bin olup ilimiz kamu kurum kuruluşları sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerimize toplam 72 saat temel afet bilinci eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Müdürlük olarak genel amacımız Amasya İlinde afetler ve etkilerinden korunma konularında farkındalık oluşturmaktır.” dedi.

    'Afet ve Etkilerinde Korunma' konulu resim ve kompozisyon yarışması dereceye girenler şu şekilde sıraland:
Ortaokul Resim Yarışmasında: 1. Zeliha Uysal (Gümüşhacıköy Ortaokulu), 2. Gülnur Bolat (Sarıbuğday Ortaokulu Merzifon), 3. Yasin Çeken (Yeşilırmak Ortaokulu Merkez).

Lise Resim Yarışmasında: 1 Yusuf Elbir (Başkent Kutlubey Koleji Merkez), 2. Onur Güney (Suluova Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Suluova), 3. Hatice Şifa Kalleci (Ticaret Meslek Lisesi Merkez),

Ortaokul Kompozisyon Yarışması: 1. Esra Özer ‘Keşkeler Olmasın’ (Cumhuriyet Ortaokulu Merkez), 2. Öykü Nur Gündüz ‘Ne Ekersen Onu Biçersin’ (Amasya Bilsem), 3. Feyza Nur Koçak ‘Orada Kimse Var mı’ (Amasya Bilsem).

Lise Kompozisyon Yarışmasında: 1. Onur Yıldırım ‘Zelzele’ (Amasya Bilsem), 2. Esra Canaydın ‘Doğal Afetlere Karşı Yapmamız Gerekenler’ (Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Suluova), 3. Şeyma Uçar ‘Keşke Dememek İçin Tedbir’ (Anadolu öğretmen Lisesi Merkez).

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.