Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenciler müzikle suçtan korunacak

Öğrenciler müzikle suçtan korunacak

Kocaeli’nde suça meyilli öğrencileri korumak amacıyla proje hazırlandı. ‘Ritimle Açan Çiçekler Projesi'yle sorunlu öğrencilere perküsyon müziği eğitimi verilecek. Bu sayede öğrencilerin suça bulaşmalarının önlenmesi ve topluma kazandırılmaları...

  • Ege Postası
  • 04.12.2013 - 11:39
Kocaeli’nde suça meyilli öğrencileri korumak amacıyla proje hazırlandı. ‘Ritimle Açan Çiçekler Projesi'yle sorunlu öğrencilere perküsyon müziği eğitimi verilecek. Bu sayede öğrencilerin suça bulaşmalarının önlenmesi ve topluma kazandırılmaları hedefleniyor. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve proje koordinatörü Prof. Dr. Cevat Celep, “Sorunlu davranışları yenebilmenin ön koşulu hayata olumlu bakabilecek ortamlar oluşturmak. Bunlardan biri de müzik. Müzikle sorunların üstesinden gelmek istiyoruz.” dedi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, öğrencilere yönelik projelerine bir yenisini ekledi. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin koordinatörlüğünde liselerde öğrenim gören öğrencileri suçtan uzak tutmak ve topluma kazandırmak amacıyla Ritimle Açan Çiçekler Projesi hazırladı. Proje kapsamında ilk önce liselerde okuyan öğrencilerin sosyo-demografik özelliklerini belirlemek için suça bulaşanların profilleri çıkartılacak. Profil sayesinde ‘Ritimle Açan Çiçekler’nin hedef kitlesi oluşturulacak. Profile uyan öğrenciler belirlendikten sonra liselerle irtibata geçilerek faaliyetlere başlanacak.

Faaliyet kapsamında, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Anabilim Dalı Öğretim üyeleri tarafından 80 kişilik gönüllü üniversite öğrencisi belirlenecek. Üniversite öğrencileri yaşam koçluğu ve terapötik beceriler eğitimine tabi tutulduktan sonra proje kapsamına alınan liselere eşit olarak dağıtılacak. Gönüllü üniversiteliler, liselerdeki dezavantajlı gençlere yönelik faaliyetlerden sorumlu olacak. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü de 30 kişilik gönüllü personeliyle etkinliklerde görev alacak. Bu ekibin yanı sıra Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinden 30 kişilik gönüllü bir grup oluşturulacak. Çeşitli birimlerden toplanan bu gönüllü çalışanlara Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü rehberlik edecek.

Projenin en önemli ayağını oluşturan perküsyon eğitimi de bu alanda deneyimli olan ve Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitim Meslek Yüksekokulu Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun olan Murat Bizel tarafından verilecek. 90 kişiden oluşan perküsyon grubuna uygun bir çalışma ortamı belirlenecek. Perküsyon çalışmaları haftada bir olmak üzere 50’şer dakikadan oluşan 3 oturum halinde gerçekleştirilecek.

Proje 18 aylık süreyi kapsayacak. Projenin ilk etabı 3 ay olarak belirlendi. Bu 3 aylık süre içerisinde belirlenen 6 lisede bir ay içerisinde 4 etkinlik yapılacak. Bu etkinliklere ek olarak tüm okulların katılımıyla ortak faaliyetler gerçekleştirilecek. Eğitimler süresince dezavantajlı konumundaki gençler yaşam koçlarının nezaretinde eğitici ve öğretici çeşitli etkinlik ve faaliyetlere katılacak. Daha sonraki etkinlikler yine 3 aylık süreler halinde uygulanacak ve bunların sonuçları raporlar halinde sunulacak.

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve proje koordinatörü Prof. Dr. Cevat Celep projeyi severek kabul ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Celep, projede polis ve üniversitenin özverili bir çalışma gösterdiğini belirtti. Projenin sorunlu davranış gösteren gençleri kapsadığını ifade eden Prof. Dr. Celep, şunları kaydetti: “Sorunlu davranış gösteren insanların nedenlerinin başında, haksızlığa uğramışlık ya da istenilen başarıyı gösterememe, toplumsal baskı görmüşlük algısı var. Bireyler bundan dolayı istenmeyen davranış gösterebilir. Bunu yenebilmenin ön koşulu bireylere hayata olumlu bakacaklar ortam oluşturmaktır. Bunlardan biri de müzik alanındaki etkinlikte yer almalarını sağlayabilmektir. Biz de gençler için bu ortamı sağlamaya çalışıyoruz.”
Prof. Dr. Celep, projenin bakanlığı sunulduğunu, onaylandığında çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

PERKÜSYON NEDİR'

Perküsyon ya da vurmalı çalgılar, müzikte ritim yapısı kurulmak için kullanılır. Vurmalı çalgıdır. Ritim, eski Yunanca da ‘akış’ anlamına gelmektedir. Değişen uzunlu ve vuruşların ortaya çıkardığı ses bütünlükleri ve serileri ritimleri oluşturur. Modern müzikte ritim yapıları, genellikle perküsyon aletleriyle icra edilir. Üzerine elle veya başka bir cisimle vurularak, çalkalayarak, sürtülerek veya ovularak ses elde edilen her obje vurmalı çalgıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.