Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenciler pazarda alışveriş yapan yaşlılara yardım ediyor

Öğrenciler pazarda alışveriş yapan yaşlılara yardım ediyor

Mersin merkez Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde örnek bir projeye imza attı. Okul Müdürlüğü, toplumda yok olmaya yüz tutan yardımlaşma duygusunu yeniden harekete geçirmek, öğrencilere dayanışma, saygı,...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 14:52
Mersin merkez Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi Gönül Elçileri Projesi çerçevesinde örnek bir projeye imza attı. Okul Müdürlüğü, toplumda yok olmaya yüz tutan yardımlaşma duygusunu yeniden harekete geçirmek, öğrencilere dayanışma, saygı, sevgi ve büyüklere hürmeti hatırlatmak amacıyla "Toplum Hizmeti Gönüllüsü" projesini hayata geçirdi. Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği proje kapsamında okulun izci grubunda yer alan öğrenciler, öğretmenlerinin de desteğiyle okulun yanındaki semt pazarında, yardıma ihtiyacı olan vatandaşların poşetlerini ve pazar arabalarını taşıyor. Yaklaşık bir aydır devam eden uygulamadan vatandaşlar oldukça memnun.
Okul Müdürü Bayram Akduman, burada yaptığı açıklamada bir kaç haftadır devam ettirdikleri
projenin gayesinin toplumda unutulmaya yüz tutmaya başlamış yardımlaşma dayanışma duygularını tekrar gündeme taşımak olduğunu söyledi. Geleneklerinde ve inançlarında olan başkası için yaşayabilme duygusunu tekrar gündeme taşıyabilme adına böyle bir etkinlik için arkadaşlarının fikir oluşturduğunu anlatan Akduman şöyle devam etti: "Bir kaç haftadır esnafımızda böyle bir etkileşime girdik. Çok güzel tepkiler aldık. Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile Efendimizi hatırlama adına hem gül, hem de lokum dağıtımı yapacağız. Daha sonra pazarın içine girerek toplum hizmeti yapacağız. İhtiyaç sahiplerinin poşetlerini taşırken bunu Allah Rızası için yapıyoruz. Bunu yaparken gördüğümüz bazı tepkiler var. Vatandaşın niye yapıyorsunu? diyerek sanki olayın altında bir menfaat varmış gibi algılaması bizi derinden yaraladı. Gördük ki toplumumuzda, inancımızda ve geleneğimizde olan bu güzel hasletler kaybolmaya yüz tutmuş. Bunu da tekrar imar etme adına bu çalışmanın ben çok verimli olacağını düşünüyorum.

Projeninin mimarlarından olan öğretmen Ali Kemal Şalcı ise güzellikler dini olan İslam'ın o güzelliğinden birinin de yardımlaşma duygusu olduğunu ifade etti. Projeye 10 öğrenciyle başladıklarına dikkat çeken Şalcı "Yoğun ilgiyle öğrenci sayımız 25'e ulaştı. Tamamen gönüllü olarak hizmet veriyor bu öğrencilerimiz. Vatandaşlarımızdan da olumlu duygular ve dualarını almak bizleri çok mutlu etti. Projemiz her hafta Perşembe günleri devam edecek" şeklinde konuştu.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan projenin toplumda unutulmaya yüz tutmuş, karşılıklı saygı, sevgi, büyüklere hürmeti hatırlatması ve toplumsal değerlerin yaşatılması bakımından çok önemli olduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.