Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenciler, su arıtma tesisini gezdi

Öğrenciler, su arıtma tesisini gezdi

Batman Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, çevre haftası etkinlikleri programı kapsamında Batman Fen Lisesi öğrencilerine Belediye Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezdirdi. Gezi programı kapsamında öğrenciler arıtma tesisi sahasına fidan...

  • Ege Postası
  • 05.06.2013 - 17:41
Batman Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, çevre haftası etkinlikleri programı kapsamında Batman Fen Lisesi öğrencilerine Belediye Atık Su Arıtma Tesisi'ni gezdirdi. Gezi programı kapsamında öğrenciler arıtma tesisi sahasına fidan dikti.

    Etkinliğe BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, dernek yöneticisi Hasan Argunağa, Fen Lisesi öğretmenleri ile öğrencileri katıldı.

    BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da örgencilerden yarını iyi kurmaları için bugün yaşadıkları kenti iyi gözlemlemeleri gerektiğini söyleyerek, “Dünya Çevre Günü’nde bulunduğunuz ortamı gözlemlemeniz, iyi bir gözlemci olmanızı istiyoruz. Bulunduğunuz çevreyi çok iyi gözlemlemezseniz, iyi analiz edemezseniz yarın bu çevrenin kendi ideallerinize uygun bir şekilde şekillenebilmesini sağlayamaz, bunun iyi bir emekçisi de olamazsınız.” dedi.

    Öğrencilere Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanvekili Serhat Temel ise tesisini yaklaşık 20 milyon Euro’ya yaptıklarını ifade etti. Temel, “Çok büyük maliyeti olan bir tesis. Alman teknolojisiyle yapılmış. Batman’ın bütün kanalizasyon suları burada biriktirerek, arıtma suretiyle Batman Çayı'na verilmekte. Belediye olarak bir katı atık tesisi projemiz var. O da eğer çok ciddi bir sıkıntı olmasa bu sene içerisinde ihaleye çıkacak.” şeklinde konuştu.

    Konuşmalardan sonra öğrenciler Atık Su Arıtma Tesisi sahasına 150 adet fidan dikti. Çevre Haftası etkinlikleri, 'Çevre Dostu, Altın İnsanlar' ödülleri töreni ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.