Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,350
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrenciler yaz okulunda eğlenerek ingilizce öğreniyor

Öğrenciler yaz okulunda eğlenerek ingilizce öğreniyor

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Özel Nil Koleji, öğrencilerin ingilizce öğrenmesi için uzun yaz tatilini fırsata dönüştürdü. Nil Koleji ve Nil English Academy işbirliği ile organize edilen yaz okulunda, anadili ingilizce olan 3 Amerikalı...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 12:44
Diyarbakır’da faaliyet gösteren Özel Nil Koleji, öğrencilerin ingilizce öğrenmesi için uzun yaz tatilini fırsata dönüştürdü. Nil Koleji ve Nil English Academy işbirliği ile organize edilen yaz okulunda, anadili ingilizce olan 3 Amerikalı öğretmen öğrencilere hem teorik hem pratik ders veriyor. Öğrenciler bu sayede rahat bir şekilde ingilizce öğrenme fırsatı yakalayacak.

Diyarbakır Nil Koleji kampusunda yapılan İngilizce Yaz Okulunda program Koordinatörü Suat Aslan, öğrencilerin 3 hafta boyunca 80 saat ingilizce dersini hem teorik, hem pratik şekilde gördüğünü söyledi. Öğrencilerin pratik ingilizce çalışmalarını ders sonralarında yaptıkları eğlenceli etkinliklerle gerçekleştirdiğini kaydeden Aslan, “Ayrıca, yaz okulumuzda yapılan yüzme kurslarına öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.“ ifadesini kullandı. Nil Koleji İngilizce öğretmeni Recep Kepenek, Diyarbakır ve New York’ta yapılan yaz okulu programına katılan öğrencilerin hem ingilizce pratik yapma hem de çeşitli sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere katılma imkanı bulduklarını söyledi. Özellikle 8-14 yaş gurubuna hitap eden yaz okulunda derslerin eğlenceli aktivitelerle bütünleştiğini ifade eden Kepenek, "Her sabah alınan ingilizce derslerinden sonra günün geri kalanında değişik geziler, eğlence, alışveriş, yüzme dersleri, yetenek yarışmaları, İngilizce skeçler, ve quiz show gibi zengin alternatifli programlar yapıldı. New York’ta yapılan programda hafta sonları tam gün ve hafta içi yarım gün olarak planlanan gezilerde öğrenciler Amerika’nın tarihi ve turistik yerlerini, müzelerini, eğlence parklarını ve alış veriş merkezlerini ziyaret ederek unutulmaz anlar yaşadılar." dedi.

Özel Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan ise 'bir lisan, bir insan' düsturunun halen geçerliliğini koruyan bir realite olduğunu dile getirerek, "Bugün ingilizce bilmek bir ayrıcalık olmaktan çıkmış ve bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu açıdan da öğrencilerimiz, bir dünya dili olan ingilizceyi yaşayarak öğrenme ve pratik yapabilme imkanına sahip olmalarını önemli görüyorum. Yorucu bir eğitim-öğretim yılının ardından bu program öğrencilerimizin eğlenip öğrendiği, alternatif bir tatil olmuştur." dedi.

Yaz okuluna katılan Amerikalı öğretmenler, yaz okulunda öğrencilerin İngilizceyi doğal yollarla ve günlük deneyimlerden yola çıkarak öğrettiklerini belirtti. Amerikalı Öğretmenler, "Öğrenciler, ingilizcelerini kullanırken sosyal ortamlarda kendilerini daha rahat hissediyor ve bunun sonucunda İngilizce, öğrencilerin hayatlarının doğal bir parçası haline geliyor." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.