Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrencilerden 'dershanemizi kapatmayın' eylemi

Öğrencilerden 'dershanemizi kapatmayın' eylemi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir yasa taslağı ile dershanelerin kapatılmak istenmesine tepkiler dinmiyor. Arşimet Dershanesi öğrenci ve öğretmenleri, dershaneleri kapatılmaması için eylem yaptı. Dershane yöneticileri, "Bizde...

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 11:44
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan bir yasa taslağı ile dershanelerin kapatılmak istenmesine tepkiler dinmiyor. Arşimet Dershanesi öğrenci ve öğretmenleri, dershaneleri kapatılmaması için eylem yaptı. Dershane yöneticileri, "Bizde çalışan öğretmenler, atanamayan öğretmenler. Bizim devlete ne zararımız var'" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane kapatmayla ilgili yasa taslağının basında yer almasının ardından bakanlığın girişimine yönelik tepkiler artıyor. Sektör temsilcilerinin açıklamalarına rağmen yasal düzenleme konusunda ısrarcı olunmasına tepki gösteren hem dershane yöneticileri hem de öğrenciler, tepkilerini protesto eylemleri ile ortaya koymaya başladı. Beşiktaş'taki Arşimet Dershanesi öğretmen, öğrenci ve idarecileri, basın açıklaması yaparak dershanelerin kapatılmamasını istedi. Dershane önünde toplananlar, 'Sayın Başbakanım! ne olur dershaneleri kapatma', 'Dershanemize dokunmayın', 'Dershanelerin suçu ne'', 'Eğitim siyasete alet etme' yazılı pankartlar açtı.

Öğrenci ve öğretmenler adına açıklama yapan Arşimet Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Batuk, yapılmak istenen düzenleme ile hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin mağdur olacağını söyledi. Kendisinin de yoksul bir aileden geldiğini ve dershane sayesinde üniversite hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Batuk, "Bugün bazı gruplar arasındaki siyasi çekişmeler nedeniyle dershaneleri kapatmak istiyorlar. Burada onlarca öğretmen çalışıyor. Bu öğretmenler KPSS’yi kazanan, ancak atanamayan öğretmenler. Bunların yanından öğrenciler de okullardaki açıklarını kapatmak için buraya geliyorlar. Çünkü okullarda eğitim yetersiz ve kalabalık sınıflarda eğitim görüyorlar." şeklinde konuştu.

Dershanelerin özel okullara dönüşmesinin şartlar itibariyle mümkün olmadığını ve hiçbir dershanenin gerekli imkanları taşımadığını anlatan Batuk, "Özel okulların yükümlülüklerini biz yerine getiremeyiz. Mesela özel bir okulun bahçesi olmalı. Hangi dershanenin bahçesi va? Bizim devlete ne zararımız va? Yıllardır vergilerimizi günü gününe ödüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.