Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğrencilerin çektiği fotoğraflar köy meydanında sergilendi

Öğrencilerin çektiği fotoğraflar köy meydanında sergilendi

Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Pulur köyünde fotoğraf sergisi açıldı. 21 öğrencinin çektiği fotoğraflar büyük beğeni topladı. Bakü-Tifli-Ceyan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Petrol Şirketi tarafından desteklenen Erzurum, Ardahan, Kars...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 14:08
Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Pulur köyünde fotoğraf sergisi açıldı. 21 öğrencinin çektiği fotoğraflar büyük beğeni topladı.

Bakü-Tifli-Ceyan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Petrol Şirketi tarafından desteklenen Erzurum, Ardahan, Kars İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi kapsamında Mavi-Beyaz Çizgi Derneği ve Aziziye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Köyüm ve İnsanları' konulu fotoğraf sergisinin açılışı Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak tarafından yapıldı.

Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Başkanı Öztürk Akkök, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Projenin kabul edilmesinden sonra 21 öğrenciye çeşitli eğitimler verildiğini anlatana Akkök, bunun sonucunda ilk kez fotoğraf makinesini eline alan öğrencilerin farklı açılardan bakabilmeyi, anı yakalamayı öğrendiğini söyledi. Akkök, gençleri çağın getirdiği bir takım problemlerden uzak tutmak için bu tür etkinliklere yönlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Törende konuşan Erzurum Valisi Altıparmak ise insanlara fırsat tanındığında onların neleri başarabileceklerine şahit olduklarını söyledi. Fotoğrafın farklı bir alan olduğuna da değinen Altıparmak, “Fotoğraf çekmek için pahalı makinelere ihtiyaç duyulmaz. Biraz merak ve farklı bakış açısı çok güzel kareler yakalama şansı verir. Bu çocuklarımız da kısıtlı imkanlarla güzel eserler ortaya koymuş.” şeklinde konuştu.
Açılışın ardından sergiyi gezen Altıparmak, öğrencilerden eserleri hakkında bilgi aldı. Fotoğrafları çeken öğrenciler ise kendilerine bu fırsatın tanınmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Açılışta Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Proje Koordinatörü Mükerrem Kaya, BTC Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Şükran Çağlayan birer konuşma yaptı. Sergi açılışının ardından davetlilere köy ürünlerinden oluşan kahvaltı ikram edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.