Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öğretmene saldırıya protesto

Öğretmene saldırıya protesto

İZMİR'deki Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli Rehber Öğretmen Cengiz Şanlı'nın, okulun eski bir öğrencisi tarafından yumruklu saldırıya uğraması nedeniyle düzenlenen basın açıklamasında, saldırıya tepki gösterildi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2015 - 18:34
Mithatpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski öğrencisi, dün okul yakınlarında bir süre babası ile tartıştıktan sonra iddiaya göre yol kenarından aldığı taşları okul girişindeki camlara attı. Camların büyük bir gürültüyle kırılmasının ardından buraya giden Rehber Öğretmen Cengiz Şanlı ve okul sorumluları, öğrenci ve velisi ile görüşmeye başladı. Bu sırada aniden Şanlı'ya yumruk attığı ileri sürülen öğrenci, daha sonra olay yerinden koşarak uzaklaştı. 



Yaşananların ardından bugün öğle saatlerinde okul önünde bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube temsilcileri, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen İzmir yetkilileri, sendika üyeleri ve okulda görevli öğretmenler, uygulanan şiddeti protesto etti. Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Lütfü Ülver, basın açıklamasında öğretmene şiddeti kınadı. Ülver, "Ne yazık ki öğretmenlere yönelik şiddet giderek artar bir hale geldi. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yeni geride bırakmışken yaşanan bu olay hepimizi derinden sarstı. Bundan önce Gaziemir'de öğretmene kafa atılarak burnunun kırılması, dün burada hocamıza yönelik atılan yumruk şiddeti maalesef sistematikleştirdi. Öğretmenlik mesleğinin itibarının arttırılması gerektiğini dile getirdiğimiz bir dönemde yaşananlar kabul edilebilir şeyler değil. Yarın bir başka hocamız için yeniden burada şiddeti protesto etmek için toplanmak istemiyoruz. Şiddetin önüne geçmek istiyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığımızı göreve çağırıyoruz" dedı. 

Kulak zarında yırtılma tespit edilen Şanlı'nın 3 gün iş göremez raporu aldığı, ayrıca saldırıyı gerçekleştiren öğrenci hakkında da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Bu arada, söz konusu öğrencinin daha önce de aynı okulda bir başka öğretmene saldırdığı, bu gerekçeyle başka bir okula gönderildiği, orada da yine bir öğretmene saldırdığı belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.