Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Okul kıyafetinde mutlu son

Okul kıyafetinde mutlu son

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı yönetmelik ile velilerin yüzde 50’sinden fazlasının kararına göre okulların kıyafet belirleme kararı, okul kıyafeti imalatı yapan atölyeleri hareket geçirdi. Serbest kıyafet uygulaması sonrası yaklaşık 7 aydır sinek avlayan atölyelerde makine sesleri duyulması çalışanların ve işverenlerin yüzünü güldürdü.

  • Ege Postası
  • 08.09.2013 - 12:59
İZMİR- Milli Eğitim Bakanlığı, bir süre önce Öğrencimlerin Kılık ve Kıyafeti Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle okullardaki kıyafet seçimini oylama usulüyle velilere bıraktı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü giren yönetmelikle, velilerin yüzde 50’sinden fazlasının kararıyla okul kıyafetlerinin belirlenmesi kararlaştırıldı. Buna göre okullarda kıyafet tercihi için oylamalar yapılmaya başlandı. Okullarda yapılan oylamalarda veliler büyük çoğunlukla serbest kıyafet yerine okul formasını tercih etti. Velilerin serbest kıyafet yerine okul formalarını tercih etmesi, okul kıyafeti imalatı yapan atölyeleri harekete geçirdi. Atölyelerde yaklaşık 7 aydır toz tutan makinelerin tekrar çalışmaya başlaması esnafın yüzünü güldürdü. 

'24 SAAT ÇALIŞIYORUZ'

İzmir’de okul kıyafeti imalatı yapan Şenbebe firmasının sahibi Cihat Şen, serbest kıyafet uygulaması sonrası atölyelerini kapatma noktasına geldiklerini ve tonlarca ürünün ellerinde kaldığını söyledi. Yeni düzenlenen yönetmelik ile okul kıyafeti tercihinin velilere bırakılmasının doğru bir karar olduğunu belirten Şen, "Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından çok sayıda okulda yapılan oylamada veliler okul forması kullanılmasını tercih etti. Bu durumda okul kıyafeti üretimini yapmaya tekrar başladık. Atölyelerimiz tekrar üretime geçti. Hatta şu anda üretimi yetiştiremiyoruz. İşçilerimiz yeni eğitim ve öğretim dönemine okul kıyafetlerini yetiştirmek için 24 saat çalışıyor. Belki yoruluyoruz ama tekrar iş yapmaya başlamak herkesin yüzünü güldürdü" dedi.

'ANNELERİN KATKISI BÜYÜK'

Okul kıyafetlerinde tercihin velilere bırakılması kararının alınmasında annelerin büyük rolü olduğunu belirten Şen, "Öncelikle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bu kararı sebebiyle teşekkür ediyorum. Bu kararla pek çok firma batma eşiğinden döndü. Ama asıl teşekkür etmek istediğim ise annelerdir. Anneler bu kararın alınması esnafa her zaman destek oldu. Sesimizi duyurmak için yaptığımız eylemlere annelerimiz her zaman katılım gösterdi. Annelerimizi de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.