Öldürülen üniversite öğrencisi Çakıroğlu davası ertelendi
İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürüldüğü karşıt görüşlü öğrenciler arasındaki kavga davasının üç gün süren ikinci duruşmasında mahkeme, tutuksuz yargılanan, İstanbul'da PKK operasyonunda tutuklanan C.B.'nin duruşmaya getirilip dinlenmesine karar verildi. Duruşma 22 Şubat'a ertelendi.
- Ege Postası
- 08.01.2016 - 19:51
Bugün yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Nurullah S. ile tutuksuz yargılanan 10 müşteki sanık, ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ile babası Fuat Mahir Çakıroğlu katıldı. Duruşma, savcının bu davada tutuksuz yargılanan, ancak İstanbul'da yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü PKK'nın sözde İstanbul bölge sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklanan C.B'in duruşmaya getirilip dinlenmesini; söz verilen tutuklu sanık Nurullah S.'nin tahliye talep ettiği, kafe sahibi tutuksuz sanık F.Y.'nin ise uğradığı zarardan dolayı davaya müdahil olarak katılma isteğinde bulunduğu öğrenildi.
Hakim Ahmet Badalı başkanlığındaki mahkeme heyeti, talepleri değerlendirmek için duruşmaya bir saat ara verdi. Ardından verilen ara kararla, tutuklu sanık Nurullah S'nin tahliye talebi ile kafe sahibi F.Y.'nin davaya müdahil olarak katılma istemi reddedildi. İstanbul'da tutuklanan sanık C.B.'nin duruşmaya getirilip dinlenmesine karar verilip, duruşma 22 Şubat'a ertelendi. Davanın sonraki duruşmasının beş gün süreceği öğrenildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Geçen yıl şubat ayında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrencinin bir süredir yaşadıkları gerginlikler sonrasındaki kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu bıçakla yaralanıp, hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, değişik zamanlarda gözaltına aldığı 32 kişiden Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 31 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, 5 ay sonra, 1'i tutuklu 31'i tutuksuz 32 sanık hakkında iddianame hazırladı. Davanın tek tutuklu sanığı Nurullah S.'nin, 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ömür boyu ve 69 yıl hapis, diğer 31 sanığın ise 'suç delilerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama' suçlarından 5 ile 48 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. Davanın duruşmalarına geçen 26 Kasım'da başlandı. (DHA)
Yorum Yazın